Αυξάνονται εντυπωσιακά οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα με πρώτη τους επιλογή την Κεφαλλονιά

Αυξάνονται εντυπωσιακά οι  Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα με πρώτη τους επιλογή την Κεφαλλονιά

Αυξάνονται εντυπωσιακά οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα με πρώτη τους επιλογή την Κεφαλλονιά.

Περισσότεροι από 4.000.000 Βρετανοί ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα, διπλάσιοι από όσους ήρθαν πέρυσι, λόγω της πτώσης των τιμών σε καταλύματα, διατροφή και διασκέδασης που επιβάλλει η οικονομική κρίση.

Με πρώτη τους επιλογή την Κεφαλλονιά, οι Βρετανοί συρρέουν στα τουριστικά γραφεία της χώρας για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα, παρά τα συνεχή δημοσιεύματα για σοβαρή πιθανότητα κατάρρευσης της οικονομίας και εξόδου από το ευρώ, αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Νέα έρευνα αγοράς αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον των Βρετανών είναι φέτος μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά και οι προβλέψεις λένε πως την Ελλάδα θα επισκεφτεί διπλάσιος αριθμός Αγγλων τουριστών σε σχέση με πέρσι.

Οι Βρετανοί προτιμούν βέβαια τα all-inclusive πακέτα διακοπών που προσφέρονται στα κοσμικά νησιά και μάλιστα σε 50-60% χαμηλότερες τιμές από τις περσινές. Τα τουριστικά γραφεία μάλιστα αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για αυτά τα πακέτα διακοπών έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδίδουν στην ενίσχυση της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Σε αντίθεση με τους Γερμανούς που προέβησαν σε μαζικές ακυρώσεις των κρατήσεών τους στην Ελλάδα, λιγότερο από 2% των Βρετανών που σκοπεύουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους.

Πηγή άρθρου: polispress.gr