Άγονος ο διαγωνισμός για τους ναυαγωσώστες στη Λειβαθώ

Ναυαγοσώστες

Ναυαγοσώστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς, επειδή η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου με τη συνήθη διαδικασία της πρόσληψης εποχικού προσωπικού δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της προκήρυξης των Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών αλλά και την επαναπροκήρυξη Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών, λόγω μη σχηματισμού Κυβέρνησης, και την απουσία μέριμνας του Υπουργείου
Εσωτερικών του σημαντικού αυτού ζητήματος πανελλαδικά, ο Δήμος είναι εκτεθειμένος σε κυρώσεις από τη Λιμενική Αρχή.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Κεφαλονιάς προχώρησε, ως όφειλε, σε διενέργεια πρόχειρου ανοιχτού διαγωνισμού για την στελέχωση των παραλιών της Δ.Ε. Λειβαθούς του Δήμου Κεφαλονιάς. Λόγω της κήρυξης ως άγονου του ανοιχτού διαγωνισμού που διεξήχθη, επειδή δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος και επειδή οι χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Κεφαλονιάς θα έπρεπε, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, να είναι οργανωμένες με ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, προτείνεται να γίνει απευθείας διαπραγμάτευση, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Έτσι ο Δήμος αποφασίζει:

Α ) Η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών της Δ.Ε Λειβαθούς του Δήμου Κεφαλονιάς να γίνει με απευθείας διαπραγμάτευση, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως αυτά περιγράφονται στα τεύχη της μελέτης που ενέκρινε η Επιτροπή με την 101/2012 απόφασή της, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Β ) Η διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/6/2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώπιον της Επιτροπής του Π.Δ. 28/80 στο Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ».

email
Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr