Αλέξανδρος Ταφλαμπάς: Tέρμα τα τσάγια συμπάθειας

A.Tαφλαμπάς

A.Tαφλαμπάς

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης και μετά από σχετικό αίτημα της ελάσσονος αντιπολίτευσης (σιγα μην ήταν της πλειοψηφίας), αποφασίσθηκε επί τέλους , ΟΜΟΦΩΝΩΣ, η σύγκληση λαικής συνέλευσης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. στον δημοτικό κινηματογράφο, με θέμα  την λήψη ριζοσπαστικών αποφάσεων κατά των ενεργειών που εδώ και 2 χρόνια προσπαθούν να μας αφανίσουν στην κυριολεξία ως νησιώτες και ως κατοίκους της Ιθάκης και απαξιώνουν συνειδητά ο,τιδήποτε υπάρχει στον τόπο μας.

Συγκεκριμένα και κατά τον τελευταίο χρόνο έκλεισαν με απόφαση όλων των μέχρι σήμερα μνημονιακών κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά):

  • 1.Το Τελωνείο Ιθάκης
  • 2.Το Ιστορικό Αρχείο Ιθάκης.
  • 3.Το Ειρηνοδικείο Ιθάκης.

Από τις 14-1-2013 θα κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ιθάκης.

Ειρήσθω εν παρόδω πως αυτές οι υπηρεσίες είχαν συσταθεί επί Αγγλοκρατίας και καταργούνται επί Τροικανής Μνημονιοκρατίας Εσωτερικού!!!

Δεν είναι σίγουρη η λειτουργία του ΕΠΑΛ – Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης για την επόμενη σχολική χρονιά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κρατικών υπηρεσιών. Επίσης και το ΙΚΑ δεν αισθάνεται «σίγουρο». Τα μόνα σιγουράκια είναι το Λιμεναρχείο, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, εννοείται με μισθούς πείνας. Και εννοείται για ποιους λόγους ύπαρξης!!

Άσε που καταργείται και το αφορολόγητο των μικρών νησιών!!!

Επίσης δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε καράβι γιατί οι σχετικές περί του αντιθέτου και με σιγουριά διαβεβαιώσεις δήθεν θεσμικών παραγόντων, αποδείχθησαν, δυστυχώς, φτερό στον άνεμο!!!

Όλες αυτές οι καταργούμενες υπηρεσίες, δεν αποτελούν απλώς και μόνο κάποιους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και άρα και λόγω της κρατούσης ιδεοληψίας περί «ολιγότερου κράτους διότι αυτό μας οδήγησεν έως εδώ» και λοιπές νεοφιλελεύθερες ανοησίες, αλλά συμπεριλαμβάνουν και ανθρώπους (περίπου 30 οικογένειες, λίγες έ; Για ένα πληθυσμό γερόντων!!!)που αποφάσισαν να μείνουν στο Θιάκι, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η απόφαση, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, και όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, για να εξηγούμεθα!!

Και τώρα τους καλούν να φύγουν, στο Αργοστόλι, στη Σάμη, στου διαόλου τη μάνα για να πούμε την αλήθεια, με ένα μισθό επιπέδου Βουλγαρίας επί Τοντόρ Ζίφκωφ, χωρίς όμως τις κοινωνικές παροχές αυτού, και να πουν, Ναι !! θα πάμε!!

Είναι σαφές, το έχουμε πεί άλλωστε πολλές φορές, πως πλέον ευρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο αφαίμαξης και απαξίωσης όλων των μικρών αλλά και μεγάλων νησιών της χώρας μας, ή μάλλον, γενικά της πατρίδας μας, προκειμένου να πωληθούν στον ΤΖΑΜΠΑ, που άλλωστε και ως τρακαδόρος, δεν έχει πατρίδα, ή μάλλον κατοικεί στα νησιά Καυμάν ή όπου αλλού!!!

Και μέσα σε αυτόν το χαμό, απόντες εκωφαντικώς, η δημοτική αρχή της Ιθάκης και η αποστέλλουσα ευχαριστηρίους επιστολάς αντιπεριφεριάρχης!!!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4-11-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

email