Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής Ληξουριώτικου Καρναβαλιού

Ληξουριώτικο Καρναβάλι

Ληξουριώτικο Καρναβάλι

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή της κυρίας Νεοφύτου.

Έκπληξη μας προκάλεσε τόσο το περιεχόμενο όσο , κυρίως , το ειρωνικό ύφος της και η επίθεση στον κ. Κωνσταντάκη.

Θεωρούμε ότι τόσο ειρωνικό ύφος δεν συνάδει με τον πολιτισμό στον οποίο αναφέρεται η κυρία Νεοφύτου ούτε ταιριάζει με το υψηλό μορφωτικό επίπεδο που διαθέτει ως εκπαιδευτικός.

Το καρναβάλι διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο , καρδιά χειμώνα , που ο αστάθμητος παράγοντας του καιρού δεν είναι εύκολο ούτε να προβλεφτεί ούτε να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχει γίνει παρέλαση στο Ληξούρι με βροχή και με δυνατό αέρα και είχε να κάνει κυρίως με τη διάθεση των συμμετεχόντων…

Αλήθεια ποιος μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά την ώρα που θα “άνοιγαν οι ουρανοί”;

Οι προγνώσεις όλων των site έδειχναν βροχές και καταιγίδες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή , γεγονός που μας ανάγκασε να αναβάλλουμε τη συναυλία με το Φοίβο Δεληβοριά στο Ληξούρι!!

Το Σάββατο όμως έγινε η νυχτερινή παρέλαση και ακριβώς μετά το τέλος της έπιασε καταιγίδα!

Την Κυριακή σχεδόν σε όλη την Κεφαλονιά έβρεχε και στο Ληξούρι είχε ηλιοφάνεια!!

Φέτος μας χαμογέλασε η τύχη…

Πέρσι δεν έγινε παρέλαση την Κυριακή λόγω κακοκαιρίας…

Πιστεύουμε ότι το ¨Σύμφωνο κεφιού Πόρου Αργοστολιού και Ληξουριού” όπως το εμπνεύστηκε και το οργάνωσε η ΚΕΔΗΚΕ λειτούργησε θετικά και αμοιβαία ώστε να γίνουν σημαντικές εκδηλώσεις και στα τρία μέρη και ανέδειξε την Πανκεφαλληνιακή μορφή του καρναβαλιού.

Σε κάθε περίπτωση μας ενώνουν περισσότερα πράγματα πολιτισμού , χαράς και κεφιού παρά μας χωρίζουν…

Εναλλακτικά θα μπορούσατε να συμμετέχετε στην παρέλαση στο Ληξούρι την Κυριακή όπως έκαναν αντίστοιχα κι άλλα γκρουπ από Αργοστόλι.

Τέλος πιστεύουμε ότι προσφέρουμε στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις και όχι κάνοντας ανέξοδη κριτική εκ του ασφαλούς κι εκ των υστέρων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ