Αναστάτωση στην Ιθάκη για τις συγκοινωνίες

Συμβολική κατάληψη του ΚΑΛΒΟΣ

Συμβολική κατάληψη του ΚΑΛΒΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 11/11/2013 η ΠΕ Ιθάκης θα παραμείνει κλειστή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σημαίνον ζήτημα της απουσίας ακτοπλοϊκής διασύνδεσης στην Ιθάκη.

Το εν λόγω ζήτημα μας έχει απασχολήσει εντόνως και έχουμε ήδη προβεί στα σχετικά διαβήματα προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Δεδομένου ότι έως της παρούσης, δεν έχει υπάρξει η κατά κοινή απαίτηση, επιβεβλημένη διευθέτηση της απαράδεκτης και απαξιωτικής για το νησί κατάστασης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Ιθάκη δεν θα λειτουργήσουν, προκειμένου να καταδειχθεί η ευρεία αγανάκτηση όλων μας και να αφυπνισθούν οι ιθύνοντες πριν οδηγηθούμε σε τέλμα.

Η περιοχή της Ιθάκης, η οποία έχει ήδη πληγεί πολλαπλά, παραμένοντας αποδέκτης τόσο των επιπτώσεων της νησιωτικότητας γενικά, της οικονομικής κρίσεως και ατυχών και επιφανειακών κυβερνητικών μέτρων.

Η ύπαρξη ικανοποιητικής δια θαλάσσης συγκοινωνίας, συνιστά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων και ζωτική προϋπόθεση για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Δεν θα επιτρέψουμε, την απομόνωση, εγκατάλειψη και ερήμωση του νησιού μας σε καμία περίπτωση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Αγανάκτησαν οι κάτοικοι της Ιθάκης και κατέβηκαν στο λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει κατάληψη στον καταπέλτη του «Αντρέας Κάλβος» που βρίσκεται στο Βαθύ και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το θέμα της συγκοινωνίας στο νησί και την παύση του δρομολογίου που συνέδεε καθημερινά το νησί με την Σάμη και την Πάτρα (Υπάρχει πλέον δρομολόγιο τρεις φορές την εβδομάδα για Κυλλήνη).

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί στις 12.45, αλλά οι κάτοικοι δεν το αφήνουν να αναχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για την δυσάρεστη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μάκης Ράπτης

email