Ανοικτή πρόσκληση για ένα Δήμο Κεφαλονιάς, αντάξιο του Επτανησιακού Ριζοσπαστισμού

Ανατροπή

Ανατροπή

Συμπολίτισσες και συμπολίτες. Νέες και νέοι.

Σε μόλις επτά μήνες από τώρα θα διεξαχθούν οι εκλογές που θα αναδείξουν την νέα δημοτική αρχή του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η Κεφαλονιά στα τρία χρόνια που διαρκεί η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής έκανε βήματα προς τα πίσω!

Από την μια οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων της τρόικα που υλοποιούν οι ντόπιοι κυβερνητικοί εταίροι αποστέρησαν κρίσιμους και πολύτιμους πόρους από την αυτοδιοίκηση , κι από την άλλη η εφαρμογή του «Καλλικράτη», που στην πραγματικότητα είναι το μνημόνιο στην αυτοδιοίκηση, διέλυσε χρήσιμες δομές , κατήργησε απαραίτητες υπηρεσίες και απομάκρυνε σε απίστευτο βαθμό τους πολίτες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων που τους αφορούν.

Εκείνο όμως που φτάνει την κατάσταση στο απροχώρητο, στο «ως εδώ και μη παρέκει» είναι η διαχείριση που άσκησε στα δημοτικά πράγματα η σημερινή δημοτική αρχή.

Ρητορεία κενή περιεχομένου, υποβαθμισμένη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου , υπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και όχι των αναγκών των πολλών, πελατειακή πολιτική χωρίς όραμα για το παρόν και το μέλλον, χάσιμο ευκαιριών , απαξίωση της γνώμης των πολιτών, πλήρης και απροκάλυπτη στήριξη στις μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές, «κορώνα στο κεφάλι τους» το κόμμα που τους στήριξε και όχι οι Κεφαλλονίτες και Κεφαλλονίτισσες!

Είναι ανάγκη για τους πολίτες, για τους νέους μας, για τον τόπο να τα αλλάξουμε όλα αυτά!

Να διώξουμε τα μνημόνια και τους εκφραστές τους , να καταργήσουμε τον «Καλλικράτη», να φέρουμε την δημοκρατία και την διαφάνεια στο προσκήνιο, να φτιάξουμε ένα δήμο φιλικό στους μη προνομιούχους ,να νοιάζεται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τους.

Πως θα γίνουν όλα αυτά;

Πως η Κεφαλονιά μας θα γίνει τόπος δημιουργίας και προκοπής;

Πως θα τους ανατρέψουμε; Σας καλούμε όλες και όλους που συμμερίζεστε τις σκέψεις και τα γραπτά μας να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε

Την Τετάρτη 23/10/2013 και ώρα 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Δεχθείτε την πρόσκληση για την νέα πρόκληση της Ριζοσπαστικής Κεφαλονιάς!

Αργοστόλι, 20/10/2013 η ομάδα πρωτοβουλίας

email
Πηγή άρθρου: kefaloniaupdate.blogspot.gr/