Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Καλλιγάτα

Τοπική Κοινότητα Μεταξάτων

Τοπική Κοινότητα Μεταξάτων

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ξεκίνησε χθες (20.12.2013) το πολυπόθητο έργο:

«Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων & κεντρικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Καλλιγάτων, τοπικής κοινότητας Μεταξάτων».

Μετά από δυόμισι χρόνια αγώνα καταφέραμε να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο, του οποίου η εκτέλεση ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη για την δημόσια υγεία των κατοίκων του οικισμού Καλλιγάτων.

Το δίκτυο ύδρευσης καθώς και η αντίστοιχη γεώτρηση και αντλιοστάσιο κατασκευάστηκαν το 1964 με δωρεά της αείμνηστης Αντιγόνης Μουσούρη.

Οι πεπαλαιωμένες πια, σωληνώσεις και εξαρτήματα δημιουργούσαν όχι μόνο συνεχείς διαρροές και βλάβες στο δίκτυο, αλλά και μειωμένη απόδοση, λόγω του ότι οι υδρευόμενες παροχές είναι σήμερα πολλαπλάσιες του αρχικού σχεδιασμού.

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα, ήταν οι αμιαντοσωλήνες, που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, υλικό το οποίο χρησιμοποιούνταν τότε, αλλά επιβάρυνε την υγεία των καταναλωτών.

Όσον αφορά το αντλιοστάσιο Καλλιγάτων είναι ανενεργό από το 2001, διότι το νερό ύστερα από αναλύσεις, έχει κριθεί ακατάλληλο.

Το έργο γίνεται από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α Κεφαλονιάς, και με αφορμή αυτό να ευχαριστήσω το κο Άγγελο Παπαγγελόπουλο με τον οποίο κάναμε τον αρχικό σχεδιασμό τον Φλεβάρη του 2011, τον τ. πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ κο Θεόφιλο Μιχαλάτο καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, που ενέταξαν το έργο στο τεχνικό τους πρόγραμμα, τον νυν πρόεδρο κο Σπύρο Κουνάδη, τον διευθυντή της επιχείρησης κο Γεράσιμο Γασπαρινάτο, τον κο Χαράλαμπο Φωτεινάτο, καθώς και όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, που δραστηριοποιείται στην Λειβαθώ και με την συμβολή τους εκτελείται το έργο._

Μεταξάτα 21.12.2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

email