Απάντηση Συλλόγου Κατελειού σε συκοφαντικό δημοσίευμα ιστοσελίδας

Περιβαλλοντικό Κέντρο Κατελειού

Κυρίες/οι ,

Απαραίτητη προϋπόθεση της υπεύθυνης τουλάχιστον δημοσιογραφίας είναι η διασταύρωση των πληροφοριών όπως και η εξακρίβωση της ταυτότητας όσων αποστέλλουν κείμενα προς δημοσίευση. Και οι δύο αυτές αρχές παραβιάστηκαν κατάφωρα στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο: « Νέος σύμβουλος του Δημάρχου».

Σημειώνουμε τα κάτωθι :

1. H κυρία που υποτίθεται ότι υπογράφει το κείμενο δηλαδή «Τερέζα Α. Κονταράτου – συνταξιούχος μαθηματικός» είναι πρόσωπο παντελώς άγνωστο στην περιοχή του Κατελειού και προφανώς πίσω από αυτό το ψευδώνυμο κρύβονται οι γνωστοί- άγνωστοι της περιοχής που εμποδίζονται χρόνια από το Σύλλογο να «τσιμεντώσουν το σύμπαν»! Ζητάμε δημόσια, αν πάντως υπάρχει, να μας δώσετε πιο λεπτομερή στοιχεία της με σκοπό την ενημέρωσή της και προκειμένου επίσης να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ρητά επιφυλασσόμενοι για την δημοσίευση του συκοφαντικού κειμένου από την ιστοσελίδα σας.

2. Ο «Σύλλογος Κατελειού για τη Μελέτη και την Προστασία της Θαλάσσιας και της Χερσαίας Ζωής» ούτε άγνωστος είναι ούτε… «μυστικιστικός» αλλά αντιθέτως συνδέεται και έχει τιμηθεί από καταξιωμένους οικολογικούς και πολιτιστικούς φορείς και χαίρει εθνικής και διεθνούς αναγνώριση για τις δραστηριότητές του. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο σύλλογός μας συνδέεται θεσμικά με τον «Αρχέλωνα» κι ότι έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Βρετανικά Πανεπιστήμια, το ΕΘΙΑΓΕ κ.α αν και αυτά προφανώς είναι «ψιλά γράμματα» για τους «φονταμενταλιστές του μπετόν»!

Ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει παραχωρήσει σε πολλές περιοχές την χρήση κτιρίων του σε Συλλόγους και Σωματεία και φυσικά αυτό είναι σωστό κι εύλογο και καμία παρανομία δεν εμπεριέχει. Επίσης, η δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί είναι στην διακριτική ευχέρεια του Δήμου να εφαρμοστεί ή όχι. Ειδικότερα η δημαρχία του πρώην Δήμου Ελειού – Πρόννων (κυρίους Μάκη Μεταξά και Κώστα Ζαπάντη) έκανε ότι «περνούσε από το χέρι» της προκειμένου να εξουθενώσει ψυχικά και υλικά το Σύλλογο μήπως και πάψει να ζητάει:

  • την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο ζήτημα του Αλιευτικού Καταφυγίου Κατελειού,
  • την αποκλειστική χρήση του λιμανιού απ τους ψαράδες της περιοχής και όχι όπως είναι τώρα (μικτής χρήσης λιμένας)

Έτσι, ξεκίνησε δικαστική διαδικασία έξωσης του Συλλόγου από το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κατελειού, όπου δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην λειτουργία του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ» κι αυτή την αντιδικία την κληρονόμησε ο Δήμος Κεφαλονιάς. Την απόφαση αυτή ο Δήμος αν θέλει την εφαρμόζει αν θέλει όχι, αφού φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να εξώσεις κάποιον από την ιδιοκτησία σου, αν δεν το κρίνεις σκόπιμο και αναγκαίο.

3. Δεν χρειαζόμαστε καμία απολύτως πολιτική στήριξη ούτε μεθόδευση για να παραμείνουμε στο κτίριο που μας φιλοξενεί δεκαέξι χρόνια καθώς έχουμε μαζί μας το δίκαιο και τη λογική οπότε τα «σενάρια συνωμοσίας» για την… «υπόγεια στήριξή» μας από κάποιο δημοτικό σύμβουλο απευθύνονται σε αφελείς.

Αν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς αποφασίσει την έξωση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ» που έχει τιμηθεί από εθνικούς και διεθνής καταξιωμένους φορείς, τότε για αυτήν την απόφαση και οι παρατάξεις, που θα την στηρίξουν, αναλαμβάνουν και τις σχετικές ευθύνες.

Φτάνουν οι ταβέρνες που έχει ο Κατελειός!!