Απίστευτες σπατάλες και από το Δήμο Κεφαλονιάς για την… πέτρα

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Μετά το θόρυβο που έχει δημιουργήσει η απόφαση του Περιφερειάρχη να προκηρύξει με κόστος 230.000 ευρώ την πρόσληση συμβούλου για έργο ανάδειξης της σημασίας της πέτρας στον πολιτισμό, σειρά τώρα έχει η Κεφαλονιά…

Στο πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω Interreg Ελλάδας – Ιταλίας με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1.3 εκ. ευρώ (!), και άλλοι φορείς έχουν μπει στην υπόθεση υλοποίησης κομματιών του έργου: δήμοι της Ιταλίας και ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο δήμαρχος του οποίου Α. Παρίσης έδωσε με απόφαση της 5ης Νοεμβρίου του 2012, με απευθείας ανάθεση 6.550 ευρώ για να φτιάξει συλλογή φωτογραφιών έργων από πέτρα και να την τυπώσει σε 250 DVD! (αρ. απόφασης στη Διαύγεια: Β428ΩΕ5-ΗΤΟ)

Ο κ. Παρισης δεν αρκέστηκε στην πρόσληψη από την Περιφέρεια ακριβοπληρωμένου τεχνικού συμβούλου για το σύνολο του προγράμματος, αλλά προχώρησε με απευθείας ανάθεση στην πρόσληψη γραμματειακής υποστήριξης του προγράμματος για το Δήμο Κεφαλονιας. Ο ανάδοχος γραμματέας, θα εισπράξει 3.000 ευρώ για να… παρακολουθεί τα email μεταξυ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος και για να διατηρεί αρχείο δημοσιευμάτων για το έργο! Τι από αυτά δεν μπορούσαν να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου; (αρ. απόφασης στη Διαύγεια: Β4ΜΒΩΕ5-0ΓΑ).

Ο ίδιος δήμαρχος έδωσε με απευθείας ανάθεση 7.500 ευρώ σε εκδότη για… «παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας» στο εν λόγω έργο της πέτρας! Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο ανάδοχος του έργου; Να εκδώσει προσκλήσεις και δελτία Τύπου για έναν καλλιτεχνικό διαγωνισμό, να εκδώσει προσκλήσεις και δελτία Τύπου για την περιοδεύουσα έκθεση που θα γίνει στο έργο, να δημοσιεύσει καταχωρήσεις στον τοπικο τύπο της Κεφαλονιάς και να δημιουργήσει δέκα web newsletters! Όλα αυτά για την… πέτρα! (αρ. απόφασης στη Διαύγεια: Β42ΧΩΕ5-ΧΑ7).

Αναρτήθηκε στο corfupress.gr

email