Από την συμμετοχή της Κεφαλλονιάς στην “Ρώσικη Εβδομάδα”

"Ρώσικη Εβδομάδα στην Κεφαλλονιά"

“Ρώσικη Εβδομάδα στην Κεφαλλονιά”

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες Εκδηλώσεις, από 9 έως και 10 Οκτωβρίου 2012, της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» ,όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και η Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9/10 κατέπλευσε το πρωί στο Λιμάνι του Αργοστολίου  το πλοίο του Ρώσικου Στόλου «Νοβοτσερκάσσκ» ,το οποίο υποδέχθηκαν Θεσμικοί Παράγοντες του Νησιού.

Στη συνέχεια έγινε εθιμοτυπική Επίσκεψη του Πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά κ.Ν.Κάνουλα , του  Κυβερνήτου και άλλων Αξιωματούχων του πλοίου στο Λιμενάρχη κ.Γ.Καλιτσουνάκη, στον Α/Περιφερειάρχη κ.Σ.Κουρή και το Δήμαρχο κ.Α.Παρίση ,όπου συζητήθηκαν θέματα Ρωσο-Κεφαλληνιακού  ενδιαφέροντος και αντηλλάγησαν Δώρα και Τιμητικές Πλακέτες.

Το μεσημέρι της ιδίας μέρας ο Δήμαρχος κ.Παρίσης παρέθεσε Δεξίωση προς τιμήν της Ρώσικης Αντιπροσωπείας και νωρίς το απόγευμα επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου.

Αργά το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», σε μία μοναδική για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Εκδήλωση, η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρώσικης Ομοσπονδίας και ο βιρτουόζος της μπαλαλάικα κ.Αλεξέι Αρχιπόβσκι έδωσαν μία εκπληκτική Συναυλία.

Το βράδυ ο Κυβερνήτης  παρέθεσε Δεξίωση στο πλοίο προς τιμήν του κ.Δημάρχου Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή Πολιτικών και Πολιτειακών παραγόντων.

Την επόμενη, 10/10 το πρωί έγινε Επιμνημόσυνος Δέηση και κατάθεση Στεφάνων από τους Επίσημους, στο Μνημείο Ρωσο-Κεφαλληνιακής  Φιλίας και ακολούθησε Τιμητική Παρέλαση της Μπάντας και του Στρατιωτικού Αγήματος  στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Αργοστολίου.

Ακολούθως αναπτύχθηκε στο Δημοτικό Θέατρο η Επιστημονική Ελληνο-Ρωσική Ημερίδα με θέμα «Ρωσία – Κεφαλονιά. Ιστορία και σύγχρονη Εποχή» με Προεδρεύοντες τον Πρόεδρο της Ένωσης Συγγραφέων της Ρωσίας κ.Βαλερί Γκάνιτσεφ και τον Α/Δήμαρχο κ.Ε.Κεκάτο και τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων Ομιλητών.

Τις Εργασίες της Ημερίδας Χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ.Σπυρίδων, ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος,της Θεολογικής Ακαδημίας στην Λαύρα του Αγίου Σέργιου, και άλλοι Επίσημοι.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Α/Δήμαρχος του Σεργκέι Ποσάντ Ηλία Μπαρμπακάτσε, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κοινωνικού Forum «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» κ.Όλεγκ Κόστιν, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Ι.Τρεπεκλής, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Σ.Μποζίκης, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας κ.Βλαντιμίρι Μαιστρένκο, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος Συνταγματάρχης Γεωάδιος Μοτάεβ, ο Αρχηγός Αποστολής Πλοίαρχος Αντρέι Πάλυι και άλλοι Διπλωματικοί Ακόλουθοι και Πολιτικοί και Οικονομικοί Παράγοντες.

Το μεσημέρι ο Δήμαρχος κ.Α.Παρίσης προσέφερε Γεύμα προς τιμήν των Συνέδρων και ακολούθως υπήρξε επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέα και στο Μουσείου Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Το απόγευμα αναχώρησε το Πλοίο και ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις, που έθεσαν το θεμέλιο λίθο της ουσιαστικής συνεργασίας της Κεφαλονιάς με τη Ρώσικη Ομοσπονδία.

Ο Κυβερνήτης του Πλοίου , ο Πρόεδρος της Ρώσικης Εβδομάδας  και ο κ.Πρέβης της Ρωσίας στο Ιόνιο εξέφρασαν τα συγχαρητήριά και την πλήρη ικανοποίησή των  στον Δήμαρχο κ.Α.Παρίση για την εγκάρδια υποδοχή και την άριστη οργάνωση των Εκδηλώσεων, την επιμέλεια των οποίων είχε ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος.

Η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της στους Λειτουργούς των ΜΜΕ , οι οποίοι κάλυψαν εκτενώς τις Εκδηλώσεις, σε όλους όσους συμμετείχαν στην Ρώσικη Εβδομάδα, αλλά ιδιαιτέρως στους :

  • κ.Δ.Ζαφειράτο, Πρόεδρο της Εταιρείας Ρωσο-Κεφαλληνιακής  Φιλίας, για την επιτυχημένη προεργασία.
  • κ.Π.Ψαλίδα και κ.Ν.Κοντοδήμου από το White Rocks , οι οποίοι προσέφεραν ευγενώς την Δεξίωση Υποδοχής
  • κ.Γ.Κεκάτο, ο οποίος προσέφερε ευγενώς το Αποχαιρετιστήριο Γεύμα (Επιχειρήσεις Γενική Διατροφική, Carefour – Μαρινόπουλος, Bazaar)
  • Menegatos Travel (κ.Π.Μενεγάτος – κ.Αικ.Ασκητή) για την ευγενική προσφορά όλων των μεταφορών.
  • κ.Α.Πισαρένκο, η οποία συνέβαλλε στο μεταφραστικό έργο
  • κ.Ν.Ρόλλ, η οποία επιμελήθηκε της Αντιπροσωπείας από το Σεργκέι Ποσάντ.
  • Εργαζόμενους στο Δημοτικό Θέατρο, οι οποίοι κάλυψαν άριστα τις απαιτήσεις των Συνεδριακών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
  • κ.Γ.Καλιτσουνάκη, Λιμενάρχη για την άριστη διευθέτηση των Κρουαζιεροπλοίων, του Φορτηγού πλοίου και του Πολεμικού πλοίου συγχρόνως.
  • κ.Γ.Χωραίτη, Αστυνομικού Διευθυντού, για τα άριστα Αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων στην πόλη του Αργοστολίου.

Τέλος, εν όψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας Αδελφοποίησης της Κεφαλονιάς με το Δήμο του Σεργκέι Ποσαντ, ο Δήμαρχος κ.Α.Παρίσης, ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Σ.Τραυλός  και ο κ.Δ.Ζαφειράτος θα μεταβούν στις 22 Οκτωβρίου στη Μόσχα.

email