Χ . Φούχτελ: «Θα συνεργαστούν δυο διαμάντια: Τα Ιόνια Νησιά με το Ρούγκεν»

Σπύρου-Φούχτελ

Σπύρου-Φούχτελ

«Θεωρώ ότι η επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Γερμανικής Περιφέρειας Πομερανίας – Ρούγκεν», είπε ο κ. Φούχτελ, «θα γίνει με απόλυτη επιτυχία.

Πιστεύω ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστούν δύο διαμάντια των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση θέματα υποδομών, θέματα πιθανών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα δώσουν ώθηση στην τροχιά της ανάπτυξης.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση και διαπίστωσα ότι η Ελληνική πλευρά ήταν άρτια και πολύ καλά προετοιμασμένη για να θέσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα επί τάπητος.

Η τρίτη συνάντηση και η τρίτη φάση συνεργασίας θα σημάνει την αμοιβαία αποστολή εκπροσώπων και μελών εξειδικευμένης θεματολογίας στην Ελλάδα και αντίστοιχα στη Γερμανία, έτσι ώστε να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες προσεγγίσεις, για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Το ζητούμενο έχει επιτευχθεί, έχει δοθεί η πρωτοβουλία πλέον στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες, στη τοπική αυτοδιοίκηση και στις παραγωγικές τάξεις.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και όλους τους παρευρισκόμενους που συνεισέφεραν με τον καλύτερο τρόπο δημιουργικές προτάσεις σε αυτή την πορεία η οποία προβλέπεται να είναι επιτυχής».

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team