Χαρούμενοι Ζακυνθινοί, σκεπτικοί Κεφαλονίτες, απομονωμένοι Ιθακήσιοι

Καράβι

Καράβι

Στις 17 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Διονυσίου, θα γίνει δοκιμαστικό δρομολόγιο από το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» (θα φτάσει στο νησί της Ζακύνθου γύρω στις 10.30 το πρωί), ενώ στις 20 Δεκεμβρίου θα αρχίσει επίσημα τα δρομολόγια.

Από την Κυλλήνη θα φεύγει στις 10.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα, ενώ από τη Ζάκυνθο στις 12.30 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.

Είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 40 χρόνια που Κεφαλλονίτικο καράβι θα κάνει δρομολόγια στη γραμμή της Ζακύνθου με την Κυλλήνη.

Αναβάθμιση λοιπόν για το Ζακυνθινό επιβατικό κοινό.

Στην Κεφαλονιά τα πράγματα πήραν – με επιφύλαξη βέβαια, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία STRINTZIS-  άσχημη τροπή καθώς η εταιρεία “Strintzis Lines” ζήτησε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την αποδρομολόγηση του πλοίου «Επτάνησος» από τη γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Πάτρα.

Η συγκεκριμένη γραμμή είχε πάρει έγκριση για δρομολόγια από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Έτσι λοιπόν το σημαντικό λιμάνι της Σάμης θα μείνει χωρίς δρομολόγιο αλλά και πολλοί Κεφαλονίτες που πάντα επέλεγαν την συγκεκριμένη γραμμή Σάμη-Πάτρα θα βολεύονται πια με τα δρομολόγια του Πόρου τα οποία λογικά θα λιγοστέψουν καθώς το ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θα εκτελεί και δρομολόγια στην γειτονική μας Ζάκυνθο.

Οι Ιθακήσιοι πλέον θα μπορούν να αιθάνονται και ΕΠΙΣΗΜΑ απομονωμένοι μιας και πρέπει να θυμούνται τον πρόγονο τους Οδυσσέα για κάθε ταξίδι τους προς Πάτρα ή Αθήνα!

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team