Χαιρετισμός Δημάρχου για την Μνήμη της Τραγωδίας της Μεραρχίας Acqui

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Αξιότιμοι Επίσημοι Προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί Φίλοι,

Με ιδιαίτερη τιμή στεκόμαστε με σεβασμό στην φετινή Επέτειο των 70 ετών, Μνήμης της Τραγωδίας της Μεραρχίας Acqui.

Στις 26 Ιουνίου 2013, ο Δήμος μας οργάνωσε, με διεθνή ανταπόκριση και επιτυχία, μέσω του Α/Δημάρχου κ.Ευάγγελου Κεκάτου και των Ιταλών Φίλων κ.Elisabetta Giudrinetti και κ.Nicola Censini, ειδική Συνεδριακή και Εικαστική Εκδήλωση για το Acqui, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπο την Αιγίδα του Προέδρου του, κ.Martin Schulz για την ανάδειξη της Κεφαλονιάς, ως το Νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου.

Οι Πόλεμοι δεν έχουν Νικητές και Ηττημένους παρά μόνο θύματα, που ποτίζουν διαρκώς μέσα στο χρόνο με πίκρα και στεναχώρια τις Οικογένειές τους.

Ο Φίλος Ιταλικός Λαός στο Νησί μας ήρθε ως Κατακτητής ,που η μοίρα όμως ήθελε να τον μετατρέψει από διώκτη σε διωκόμενο.

Στη Μεραρχία Acqui, ο κατοχικός Γερμανικός Στρατός έδειξε το πιο άγριο και τραγικό του πρόσωπο.

Στο σημείο αυτό οι Κάτοικοι του Νησιού, που έχω την τιμή να υπηρετώ έδειξαν τη μεγαλοσύνη τους προστατεύοντας , φροντίζοντας με προσωπικό και οικογενειακό κόστος , σώζοντας όσους Ιταλούς Στρατιώτες και Αξιωματικούς μπορούσαν.

Για τον λόγο αυτό θα ήμαστε πάντοτε υπερήφανοι.

Αυτή η μοναδική συμπεριφορά αποτελεί το διεθνή Φάρο της Ανθρωπιάς, που μας εμπνέει και μας φωτίζει διαρκώς μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Ταυτόχρονα είναι και ο ειλικρινής ποιοτικός σύνδεσμος Φιλίας, που θα ενώνει με συγκίνηση τις 2 χώρες για πάντα.

Η Κεφαλονιά είναι το Νησί της Ειρήνης και του Πολιτισμού και στη Σημερινή Ημέρα Μνήμης σφίγγει εγκάρδια το χέρι των Ανθρώπων, που τιμούν τη Μνήμη των Νεκρών τους.

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

email