Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς»

Σπύρος-Σπύρου

Σπύρος Σπύρου

Θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας ευχαριστήσω για την ευγενική πρόσκληση να συμμετάσχω στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων αλλά και να γιορτάσω μαζί σας τα 40 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου «Κέφαλος».

Ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είμαι υπερήφανος, γιατί οι απόδημοι Επτανήσιοι, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, αποτελούν για την πατρίδα μας τους καλύτερους πρεσβευτές.

Με την προκοπή σας, την πρόοδό σας, με τις δραστηριότητές σας και με το έργο σας, προβάλλετε τον τόπο μας, την πατρίδα μας, τις ικανότητες του λαού μας και δίνετε την καλύτερη απάντηση σε όσους μας αμφισβητούν, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για το έθνος μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω για την ειλικρινή αγάπη και τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφουμε προς εσάς και να σας υπενθυμίσω ότι καμία απόσταση δεν μπορεί να διαγράψει τους δεσμούς αίματος με την πατρίδα.

Είμαστε όλοι μας υπερήφανοι για την προσφορά σας στον τόπο μας, γιατί εσείς έχετε διαδώσει στα πέρατα της υφηλίου τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό Επτανησιακό Πολιτισμό, την ευγένεια και την απαράμιλλη ικανότητα των Επτανησίων, τη γλώσσα μας, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα κύτταρα αποδήμων συνιστούν τμήματα της ψυχής μας, που θυμίζουν την κοινή καταγωγή, τις μνήμες των προγόνων μας, τις καταβολές της οικογένειας, τα ριζώματα που καλλιεργούνται – όπου γης – με την επτανησιακή σπορά.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας

Εύχομαι σε όλους τους Επτανησίους της Ομογένειας, Υγεία, Ευτυχία, Ευημερία και Καλή Επιτυχία σε ό, τι κάνετε.

email