Δ. Κοκόσης: Nα σταματήσει η δημοσιογραφική «σπέκουλα» πάνω στο θέμα διανομής τροφίμων

Δ.Κοκόσης

Δ.Κοκόσης

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν … «σκάνδαλο» με την διανομή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμοπαθείς θα συνιστούσαμε σε όλους περισσότερη σοβαρότητα στον δημόσιο λόγο τους και πριν τοποθετηθούν να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα ώστε να μην δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.

Τονίζουμε πως κάθε βοήθεια που έφθασε για τους σεισμοπαθείς στο Δήμο Κεφαλονιάς είναι καταγεγραμμένη υπηρεσιακά με τον πλέον επίσημο τρόπο όπως είναι καταγεγραμμένη και η διανομή της και του που πήγαν ακριβώς όσα μοιράστηκαν (άτομα , οικογένειες, ιδρύματα , σχολεία , τοπικές κοινότητες κ.ο.κ.)

Οι σχετικές καταστάσεις βρίσκονται στην διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα για οποιοδήποτε έλεγχο. Αιτήματα του τύπου να δοθούν στην δημοσιότητα ονόματα των παραληπτών είναι εκτός τόπου και χρόνου για λόγους ευνόητους και νομικούς (προσωπικά δεδομένα).

Οπότε καλό είναι να σταματήσει η «σπέκουλα» πάνω στο συγκεκριμένο θέμα καθώς το ζήτημα των σεισμοπαθών δεν προσφέρεται για προεκλογικές σκοπιμότητες. Επαναλαμβάνουμε πως όλες οι καταστάσεις και τα έγγραφα που αφορούν την βοήθεια προς τους σεισμοπλήκτους είναι ασφαλώς στην διάθεση κάθε αρμοδίου προς έλεγχο.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ

Διονύσιος Κοκόσης

email