Δελτία Τύπου στήριξης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Αργοστόλι

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Αργοστόλι

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και των καθηγητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων απέναντι στο παρακμιακό σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Δυστυχώς η Κεφαλονιά υποβαθμίζεται σιγά – σιγά σε βραχονησίδα προς εκποίηση και το ανθρώπινο δυναμικό της μετανάστες στο εξωτερικό.

Γίνεται ολοφάνερη κλοπή του πνευματικού και πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας! Το Αθηνοκεντρικό κράτος μας στερεί ένα – ένα τα εργαλεία που στοχεύουν στην πρόοδο και ευημερία μας. Εγκαλούμε τον εμπνευστή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ ως ανιστόρητο, εχθρό της περιφερειακής ανάπτυξης και μερκελικό ψαλιδοχέρη.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι κάποιοι ζούνε σε γυάλινα κλουβιά και εκτελούν άνωθεν εντολές. Η κοινωνία μας δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις κι εφησυχασμούς, όσο η χώρα μας βρίσκεται υπό τη διοίκηση των δανειστών.

Η Κεφαλονιά, τόπος παράδοσης του ριζοσπαστισμού και των οραμάτων του διαφωτισμού και της πνευματικής καλλιέργειας, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΘΕΝΑΡΑ!

Ελπίζουμε ότι η τοπική κοινωνία και οι φοιτητές θα σταθούν στο πλευρό όσων θα κληθούν να αντισταθούν και στην επερχόμενη κατάργηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης – «Νίκος Παγουλάτος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς, αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει έγγραφο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού για τις αλλαγές που επέρχονται από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και  να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα διεξαχθούν.

Ο χώρος της Παιδείας είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος χώρος, ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της χώρας μας και στην βάση αυτή είμαστε θετικοί σε όποια ενέργεια στοχεύει στην αναβάθμισή του.

Θεωρούμε όμως με βάση το παρόν σχέδιο διαβούλευσης για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ό,τι η λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων όχι μόνο υποβαθμίζεται, αλλά μαθηματικά οδηγούμαστε προς την κατάργησή του, με γνώμονα μόνο την δημοσιονομική προσαρμογή και όχι την αναβάθμισή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων αποτελεί έναν βασικό θεσμό για την συνοχή της Περιφέρειας, αντανακλά την αποκέντρωση των υπηρεσιών από το Κεντρικό Κράτος στην Περιφέρεια και δημιουργεί οικονομίες κλίμακος για τις τοπικές κοινωνίες.

Οι επιπτώσεις της διακοπής λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. αναμφίβολα θα είναι αρνητικές με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα για τις πόλεις που φιλοξενούν τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα καθώς και για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους,

Προτείνουμε όχι μόνο την διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων μέσω του επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας των τμημάτων του σύμφωνα με τα πρότυπα της σύγχρονης εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες έτσι όπως κάθε φορά διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.

Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των φοιτητών με μόνο κίνητρο την διατήρηση όλων των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Για το Δ.Σ. της  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ   Ο Πρόεδρος  Άγγελος Κωνσταντάκης 

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team