Δελτία Τύπου του Δήμου Κεφαλλονιάς (03/12/2012)

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Το πρώτο Δελτίο Τύπου είχε θέμα την  Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η 3η Δεκέμβρη, είναι μια πρόκληση για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας “ότι τα Άτομα με Αναπηρία, είναι ισότιμοι πολίτες και όχι αντικείμενα οίκτου και φιλανθρωπίας”.

Στην σημερινή οικονομική συγκυρία που κάνει καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων δυσκολότερη οφείλει τόσο η κεντρική εξουσία όσο και η Τοπική αυτοδιοίκηση να ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία προσφέροντας τους ένα λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο περιβάλλον σε κάθε πτυχή της καθημερινής του ζωής.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του επιδιώκει την ολοένα πιο αποτελεσματική και πλατιά αντιμετώπιση αποκλεισμών κάθε τύπου, δεδομένων των σημερινών συνθηκών που  καθιστούν τα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία για Αυτονομία, Αυτοπραγμάτωση,  Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού και παροχή Ίσων Ευκαιριών πιο επίκαιρα από ποτέ.

Τα άτομα με αναπηρία έχουν ανάγκη από υποδομές, πρόνοια, συμπαράσταση και αποδέσμευση από ρατσιστικά και προληπτικά καθεστώτα. Όλα αυτά κατακτώνται με τον συνεχή καθημερινό αγώνα όλων μας.

Το δεύτερο Δελτίο έχει σχέση με την εορτή του Αγ. Νικολάου και τις  εκδηλώσεις από το Λιμενικό Ταμείο

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας –Ιθάκης , σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς και την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ , διοργανώνουν  εκδήλωση προς τιμή των Ναυτικών της Κεφαλλονιάς , την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 , ημέρα εορτασμού του Προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, στο  δημοτικό θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

  • Χαιρετισμός από το μέλος του Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης  κ. ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ
  • Οπτικοακουστική παρουσίαση με τίτλο  << Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΟΥ>> υπό την επιμέλεια του κ. ΓΕΡ.ΓΑΛΑΝΟΥ
  • Δεξίωση στον χώρο του δημοτικού θεάτρου ΚΕΦΑΛΟΣ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το τρίτο Δελτίο είχε θέμα τη  Συμμετοχή Δήμου Κεφαλλονιάς  στην Seatrade  Μασσαλίας

  Στις 29 Νοεμβρίου 2012, στο Parc Chanot της Μασσαλίας ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων «Seatrade», όπου ο Δήμος Κεφαλλονιάς εκπροσωπήθηκε από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτο.

Στην Έκθεση συμμετείχαν Διεθνή Στελέχη, Παράγοντες και Εταιρείες του Τουρισμού Κρουαζιέρας και παράλληλα με την Εκθεσιακή παρουσία αναπτύχθηκε και ένα Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα τον θαλάσσιο Τουρισμό και τις δυνατότητές περαιτέρω ανάπτυξής του.

Από την Ελλάδα υπήρχε επιπλέον εκπροσώπηση των Λιμένων του Πειραιά, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Κρήτης, του Βόλου και της Ρόδου. Το δε Ηράκλειο, ως νέο ανερχόμενο Home Port της Μεσογείου βραβεύτηκε με το 2ο Διεθνές Βραβείο.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ των άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ.Ν.Καραχάλιος, ο Πρόεδρος της MEDCRUISE κ.Σ.Χατζάκος, ο Πρόεδρος του Navigator κ.Α.Στυλιανόλουλος και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων του Τουρισμού.

Η Κεφαλλονιά, με την 100% αύξηση των προσεγγίσεων Κρουαζιερόπλοιων μεταξύ του 2011 και 2012, και με τις άριστες Εκθέσεις των Εταιρειών, τόσο για τις Υπηρεσίες του Λιμένα Αργοστολίου όσο και για τις φυσικές της ομορφιές συγκεντρώνει το γενικότερο ενδιαφέρον στους ταξιδιωτικούς προορισμούς του Ιονίου.

Το δε αγγλόφωνο έντυπο προβολής και καταγραφής των δυνατοτήτων ανάπτυξης της Κρουαζιέρας σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, το οποίο παρουσιάστηκε με την άδεια και έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού, σχεδιάστηκε από την εταιρεία «δημιουργώ» και επιχορηγήθηκε από το Γραφείο “Katsouris, Travel & Yachting Services” διανεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στην Έκθεση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η διαρκής παρουσία της Κεφαλλονιάς, στις διεθνείς Εκδηλώσεις, που αφορούν τον Τουρισμό Κρουαζιέρας και οι επαφές με τις Εταιρείες, που γίνονται με την επιμέλεια της Εταιρείας Συμβούλων Κρουαζιέρας CTM (κ.Κ.Παλλάση & κ.Π.Σωτηρίου) καθιστούν το Νησί σταθερά ανερχόμενο προορισμό Κρουαζιέρας.

Οι 130.000 Επιβατών, που επισκέφτηκαν την Κεφαλλονιά το 2012,  η επιτυχής συνεργασία με τις διεθνείς Εταιρείες, που στον στόλο τους συμπεριλαμβάνονται τα πιο γνωστά giant- κρουαζιερόπλοια , οι άριστες  Λιμενικές Υπηρεσίες, καθώς και οι ενδιαφέρουσες περιηγητικές και εκδρομικές  δυνατότητες του Νησιού επιβεβαιώνουν  ότι θα υποδεχτούμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τουριστική χρονιά το 2013.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team