Διαμάχη του Δήμου Κεφαλλονιάς με ιστοσελίδα με φόντο ένα Δάνειο

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κεφαλλονιάς έχει ως εξής:

Μερικά πράγματα στη ζωή είναι πολύ σκληρά. Είναι σκληρό για παράδειγμα να τρως με χρυσά κουτάλια σε μια χλιδάτη τραπεζαρία αλλά να είσαι τραγικά μόνος. Είναι σκληρό επίσης να είσαι γυναίκα αλλά τραγικά ανεπιθύμητη. Είναι ακόμη πιο σκληρό να θεωρείς τον εαυτό σου φοβερό επαγγελματία αλλά να είσαι τραγικά καραγκιόζης. Αλλά έτσι είναι η ζωή πολλές φορές. Τραγικά …δίκαιη. Σε βάζει στο δρόμο που σου πρέπει.

Φαντάσου να νομίζεις ότι είσαι η Οριάνα Φαλάτσι και να είσαι τελικά ένα τρωκτικό σε μια μικροεπιχειρησούλα δημοσίων σχέσεων και promotion.

Η πικρή διαπίστωση είναι ότι στον τόπο μας οι φιγούρες με αρρωστημένη φαντασία, περισσεύουν.

Ο Δήμος μπορεί να σταθεί αρωγός στις κλινικές αυτές περιπτώσεις με εχεμύθεια και συμπάθεια.

Εκείνο που δεν μπορεί να κάνει και δεν πρέπει να κάνει, είναι να αναγάγει τους ασθενείς, δημόσιους συνομιλητές του, κάθε φορά που βρίσκονται σε έπαρση.

Οφείλει να διαχειρίζεται τα ζητήματα που αναλαμβάνει με υπευθυνότητα ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες.

Για παράδειγμα όταν χειρίζεται μείζονα ζητήματα που στηρίζονται σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων, και μάλιστα εμπλέκονται ανώτατες αρχές του κράτους, οφείλει να λειτουργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μην παγιδεύεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Όποιος λοιπόν κόπτεται για τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης του δανείου Λειβαθούς, εν μέσω μιας διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη και μάλιστα καθορίζεται από τους όρους μιας άλλης δημόσιας αρχής, τον συμβουλεύουμε να περιμένει.

Και αν δεν γνωρίζει το θέμα στην ουσία του και σε όλες του τις διαστάσεις ας ..σωπάσει μέσα στη μιζέρια και την ημιμάθειά του. Δυστυχώς ο Δήμος δε δίνει απολυτήρια εκπαίδευσης.

Όποιος πάλι κόπτεται για το πότε θα πληρωθούν τα χρέη που συσσώρευσαν οι προηγούμενοι δήμοι στην Αγορά, ας μας δώσει τα 6,5 εκατομμύρια να τους πληρώσουμε αύριο και εμείς θα πάμε στην κυβέρνηση και στην τρόικα και θα τους τραβήξουμε το αυτί που αργούν να ξεχρεώσουν και επέλεξαν να δώσουν πρώτα λεφτά σε κάποιους δήμους που είχαν αποφασίσει πέρυσι ότι θα πάρουν δάνειο για τα ληξιπρόθεσμα τους και έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά από την Ελεγκτική Επιτροπή του Υπουργείου.

Όποιος τέλος ασχολείται αρρωστημένα μαζί μας, τον διαβεβαιώνουμε ότι σφύζουμε από υγεία και προσευχόμαστε για τη δική του.

Προσευχόμαστε γιατί η δική του ασθένεια έχει φθάσει στο σημείο με ευφάνταστα και κατάπτυστα σενάρια να έχει ξεφύγει από κάθε όριο ευπρέπειας, θίγοντας ανθρώπους, οικογένειες και υπολήψεις ενόψει των ανακατατάξεων στην δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι έτσι δημοσιογραφεί.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ KEPHALONIA PRESS ΩΣ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΑΛΚΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗΣ.

Το δημοσίευμα για το οποίο γίνεται λόγος είναι το παρακάτω:

Aπορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου για δάνειο 3.104.000 ευρώ το οποίο θα κάλυπτε την μαύρη τρύπα του δανείου του πρ. Δήμου Λειβαθούς??

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το δυσάρεστο νέο κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο αργά χθες το μεσημέρι.

Εμείς ρωτάμε δημόσια:

Αληθεύει ότι δεν εγκρίθηκε , κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το δάνειο του δήμου Κεφαλονιάς ύψους 3.104.000 ευρώ το οποίο επρόκειτο να καλύψει την μαύρη τρύπα του πρ. Δήμου Λειβαθούς;

Θα μας ενημερώσει το Γραφείο Τύπου του Δήμου για τους λόγους μη έγκρισής του και τι γίνεται απο δω και πέρα?

Θυμάστε τι είχε γίνει κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και έναν χρόνο , για τα περίφημα χρέη του Θεόφιλου? Μαλλιά κουβάρια είχαν γινει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ιδού το αποτέλεσμα. τσάμπα ο καυγάς!

Και δεν είναι μόνο αυτό το ερώτημά μας..

Αληθεύει ή όχι ότι έχει «κολλήσει» και η υπόθεση των 6.400.000 ευρώ, επιδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, για να πληρωθούν οι προμηθευτές του Δήμου;

Την ώρα που κάποιοι σκοτώνονται για μια αντιδημαρχία που θα τους εξασφαλίσει μισθουλάκο, αυτοκίνητο και δόξες στο χωριό τους , ο Δήμος Κεφαλονιάς καταρρέει οικονομικά (όχι πάντως εξ αιτίας της τρόικας και της Κυβέρνησης).

Την ώρα που θα έπρεπε να σημάνουν συναγερμό και να αναζητήσουν σωσίβιο σωτηρίας και λύσεις , αυτοί αλληλο μαχαιρώνονται για το .. «στέμμα»!

Δοξάστε τους!

Η παραπάνω δημοσίευση είναι από το kefaloniapress.gr.

Μετά την ανακοίνωση του Δήμου στο σχόλιο της  ιστοσελίδας ήταν :

Και η εμπεριστατωμένη και όπως πάντα με επιχειρήματα “απάντηση” του γραφείου τύπου του Δήμου προς το Kefalonia Press. Λέξη όμως για το χαμένο δάνειο.

Είναι κρατικό μυστικό!

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team