Διευκρινίσεις από Μάρκο Κοτσιλίνη

Μάρκος Κοτσιλίνης

Μάρκος Κοτσιλίνης(Πηγή φωτογραφίας:porosnews.blogspot.com)

Ατυχώς, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς διεξάγονται πλέον, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, χωρίς την παρουσία ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού τύπου.

Η Δημοτική Αρχή στερεί σκόπιμα, για ευνόητους λόγους, το δικαίωμα του λαού της Κεφαλλονιάς να έχει άμεση αντίληψη και γνώση για όσα συζητούνται και αποφασίζονται εκεί.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης είναι να γράφονται και να διακινούνται αυθαίρετες ερμηνείες, σενάρια και υποθέσεις, που παραπλανούν τον κόσμο και διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Στην συνεδρίαση της 20-2-2012, που ήταν συνέχεια εκείνης της 15-2-2012, υπήρχε θέμα «Ορισμός Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλλονιάς».

Διανεμήθηκε εισήγηση και πρόταση, όπου η Δημοτική Αρχή πρότεινε να συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς.

Στην διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκε, από συμβούλους της πλειοψηφίας ,τροποποιημένη πρόταση, που ήθελε συμμετοχή μόνον δημοτικών συμβούλων.

Ο  κ. Δήμαρχος, βλέποντας την διάσπαση της παράταξής του – χρειαζόταν 21 θετικές ψήφοι- εζήτησε την απόσυρση του θέματος.

Μπροστά στην τραγελαφική κατάσταση, που διαμορφωνόταν, οι σύμβουλοι της παράταξής μας, τοποθετήθηκαν με επιχειρήματα και καθαρές προτάσεις έχοντας προτεραιότητα το συμφέρον του τόπου και τις πάγιες αρχές της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα:

Η δημιουργία Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου ήταν πάγιο και χρόνιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα στα νησιά μας η τοπική αυτοδιοίκηση, που διαβάλλεται συνεχώς, κατάφερε με πολύ κόπο, συλλογικά, και με καθοριστική στήριξη της τότε τοπικής πολιτικής ηγεσίας, να εκδώσει το έτος 2001 και το 2003 Προεδρικά Διατάγματα ίδρυσης Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλλονιάς.

Το γεγονός ότι παρέμειναν στα χαρτιά μέχρι σήμερα, οφείλεται σε απίστευτη γραφειοκρατία και ολιγωρία ή σκοπιμότητες των κυβερνήσεων που ακολούθησαν.

Επομένως, η συζήτηση στηριζόταν στην προεργασία, που είχε γίνει από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Η συμμετοχή φορέων και μάλιστα μαζικών, όπως το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης ή ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων ή και άλλοι φορείς, σε συλλογικά όργανα του τόπου μας, είναι σύνηθες φαινόμενο, για το οποίο ουδείς, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε.

Η παράταξή μας στέκεται πάνω από τη μιζέρια της εποχής και δεν ταυτίζει τα πρόσωπα με τους θεσμούς και τους συλλογικούς φορείς, αναγνωρίζει δε τον ρόλο που πρέπει να έχουν στο γίγνεσθαι των νησιών μας.

Ούτε επιθυμούμε να «αξιοποιήσουμε» τις εσωτερικές αντιθέσεις των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να έχουμε εφήμερα «οφέλη».

Για τον λόγο αυτό στηρίξαμε την πρόταση να εκπροσωπούνται συλλογικοί φορείς στη διοίκηση του νέου Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Επί πλέον προτείναμε, σαν μειοψηφία, να συμμετέχουν στην διοίκηση μέλη της παράταξής μας, που δεν είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά ενεργά μέλη της κοινωνίας, μεταξύ πολλών αξίων και ικανών, που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Αποδεικνύεται έτσι πως ούτε συναλλαγή υπάρχει ούτε πλάτη βάζουμε για κανένα.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Βλέπουμε πρώτα το όφελος του Δήμου και του λαού και αγνοούμε τις σειρήνες που θέλουν κραυγές, λαϊκισμούς και εφήμερες «νίκες».

Ιδιαίτερα απορρίπτουμε τις μομφές από εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλλαν στην εκλογική επιτυχία του κ. Παρίση.

 

Γραφείο Τύπου

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam