Δίκη για τη σφαγή στην Κεφαλονιά

 η σφαγή στην Κεφαλονιά

η σφαγή στην Κεφαλονιά.(Πηγή φώτο:news247.gr)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την εισαγγελία της Ρώμης παραπομπή σε δίκη του Γερμανού στρατιωτικού που φέρεται να ενέχεται στην σφαγή Ιταλών στρατιωτών στην Κεφαλονιά, το 1943.

Οι γερμανικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο του 1943 εκτέλεσαν περίπου εννέα χιλιάδες Ιταλούς στρατιώτες και τετρακόσιους δεκαπέντε αξιωματικούς που βρίσκονταν στο νησί αυτό του Ιονίου.

Επρόκειτο για καραμπινιέρους, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ και αστυνομικούς. Μετά τη συνθηκολόγηση με τους συμμάχους, είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Κεφαλονιά.

Η εισαγγελία της Ρώμης, από το 2009, έχει ανοίξει νέα έρευνα για την απόδοση δικαιοσύνης, εξετάζοντας τη θέση Γερμανών αξιωματικών που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

Η “Corriere Della Sera” δεν αναφέρει το όνομα του Γερμανού πρώην στρατιωτικού που πρόκειται να λάβει κλήση σε απολογία, αλλά αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθεί για την εκτέλεση εβδομήντα τριών αξιωματικών.

Ο εν λόγω αξιωματικός της Βέρμαχτ, όπως σημειώνεται, θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή εκ προμελέτης, με βασανιστήρια και σκαιότητα σε βάρος των θυμάτων.

Πηγή άρθρου: news247.gr