Δηλώσεις και αντιδηλώσεις από ΝΟΑ και Περιφερειακούς Συμβούλους για την Βράβευση

Λογομαχίες στην Βράβευση του ΝΟΑ

Λογομαχίες στην Βράβευση του ΝΟΑ

ΔΗΛΩΣΗ  Αγγελου Πανταζάτου                                                                 

O N.O.A μετά από 50 χρόνια δράσης στο χώρο του ναυταθλητισμού το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι βραβεύσεις από Κερκυραίους……………… περιφερειακούς συμβούλους  στους οποίους και επιστρέφουμε τη πλακέτα και τα μετάλλια τα οποία παρεμπιπτόντως είχαν  τοποθετηθεί μέσα σε κουτί από φωτοτυπικό χαρτί.

Τους συμβουλεύουμε δε να μη τα πετάξουν διότι η τοπική τους ομάδα παλεύει φέτος να ανέβει στην Α1 Εθνική κατηγορία κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα. Τέλος ευχαριστώ τους Κεφαλλονίτες περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο για τη στήριξη του στο Ναυτικό  Όμιλο Αργοστολίου.

ΔΗΛΩΣΗ  Μάκη Κοσμάτου

 Σήμερα παρευρέθηκα σε μια βράβευση η οποία καθυστέρησε ένα χρόνο ακριβώς (σκεφτείτε η ομάδα να είχε υποβιβαστεί, τι  θα βράβευαν τότε αλήθεια;).Δυστυχώς δικαιώθηκα για τους λόγους που δεν ήθελα να συμμετέχω καν σε ένα τέτοιο πανηγύρι .Ο κερκυραϊκός κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο  και μάλιστα εντός της Κεφαλονιάς απέναντι στη πρώτη ομάδα των Επτανήσων που ενδέχεται να τα εκπροσωπήσει στην Ευρώπη . Τους δικαιολογώ αφού είναι  πρώτη τους ήττα σε όλο τα χρονικά από φορέα ή οργανισμό της Κεφαλονιάς.

Για αυτό άλλωστε και το πάθος τους να ανέβουν και αυτοί στην Α1 εθνική, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα που ακούστηκαν από κάποιον Κερκυραίο-παράγοντα-περιφερειακό σύμβουλο-φιλόσοφο του αθλητισμού. Η  φιλοξενία άλλωστε του ομίλου ανόδου στην Α1κατηγορία στο νησί τους γίνεται για  προφανείς λόγους.

Ευχαριστώ όλους τους Κεφαλλονίτες από όποια θέση και να είχε ο καθένας που βλέποντας τη κατάσταση που δημιουργήθηκε  στο περιφερειακό συμβούλιο συντάχθηκαν όχι με τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου αλλά με το νησί της Κεφαλονιάς που για μια ακόμη φορά κάποιοι ήθελαν να αποτελέσει το τελευταίο τροχό της αμάξης.

Τελειώνοντας θέλω να εξάρω τον απαράμιλλο ζήλο  που επέδειξε ο αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς για τη τήρηση των “σωστών“ και μη λαϊκίστικων  διαδικασιών και τις υποσχέσεις  αναζήτησης συγκεκριμένης φόρμουλας ,κωδικών πληρωμής κτλ. διεκπεραίωσης του αιτήματος μας (ή αλλιώς “άστους  να λένε“).

Εύχομαι τέλος προσωπικές διαφορές του παρελθόντος να μην επηρεάζουν αποφάσεις που αφορούν σε  ένα σωματείο με τέτοια ιστορία όπως ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου.

Τζόγια Γρουζή  Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΙΝ

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων τοπικών εφημερίδων που αναφέρονται σε μένα και μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα με τον ΝΟΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο σας ενημερώνω ότι:

  1. Είμαι υπερήφανη που η ομάδα πόλο του ΝΟΑ βρίσκεται στην Α’ κατηγορία όπως επίσης και για την αξιοπρεπή παρουσία της και την φετινή χρονιά.
  2. Ο πρόεδρος του ΝΟΑ κ. Λούκας Νιφοράτος γνωρίζει ότι ήδη έχω εισηγηθεί στην επιτροπή Τουρισμού – Αθλητισμού – Πολιτισμού τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο όμιλος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
  3. Στη σημερινή συνεδρίαση ζήτησα εγγράφως το αίτημα του ΝΟΑ από τον πρόεδρο κο Λούκα Νιφοράτο προκειμένου αύριο το πρωί να το επεξεργαστώ με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να εισηγηθώ αντίστοιχη χρηματοδότηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή.

 Όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν σε στιχομυθίες ή επεισόδια που δεν συνάδουν με μένα, να γνωρίζουν ότι δηλώνω παντελώς αποχή.

Θέλω να πιστεύω ότι με την συμπεριφορά μου προσφέρω ένα μικρό λιθαράκι στο θεσμό της Δημοκρατίας, κάτι που θα το συνεχίσω από οποιαδήποτε θέση υπηρετώ. Οι ύβρεις, οι απειλές και οι φωνές δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και δημοκρατικότητας.

Μηλιώτης Νικόλαος Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας

Με ιδιαίτερη θέρμη ως Επτανήσιος Περιφερειακός Σύμβουλος είχα ψηφίσει υπέρ της βράβευσης της ομάδας Υδατοσφαίρισης του ΝΟΑ για την επιτυχία του να ανέβει στην Α1 εθνική κατηγορία.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολούθησα την εξαιρετική πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Δυστυχώς όμως, λίγα λεπτά μετά τη βράβευση της ομάδας από τον Περιφερειάρχη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεχθήκαμε αναίτια και ανοίκεια επίθεση από τον πρόεδρο του ΝΟΑ και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς.

Ουδέποτε αρνηθήκαμε την ικανοποίηση του αιτήματος που διατυπώθηκε για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Η οικονομική υποστήριξη όμως θα πρέπει να συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτει το δημόσιο λογιστικό. Είμαστε θετικοί παρά το δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουμε. Πραγματικά λυπάμαι για τη συμπεριφορά ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του.

Λυπάμαι γιατί με την τεχνική ένταση που επιχείρησαν να δημιουργήσουν επιχείρησαν εμμέσως να θέσουν θέμα ενότητας της Περιφέρειας χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Θλίβομαι γιατί με δηλώσεις τους, αθλητικοί παράγοντες καταφέρθηκαν μειωτικά και απαξιωτικά κατά του ΝΑΟΚ του τμήματος υδατοσφαίρισης που έχει προσφέρει τουλάχιστον 15 αθλητές στις εθνικές ομάδες.

Χουλιγκανικές συμπεριφορές και αγενής πράξεις δεν συνάδουν στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο δεν συνάδουν με το κύρος του θεσμού του Περιφερειακού συμβούλου .

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε το κύρος του θεσμού και κυρίως να σφυρηλατήσουμε με τη δράση μας και τις αποφάσεις μας την ενότητα της Περιφέρειας

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam