Δήμος, δημοσίευμα & Σ.Κουνάδης

Δημοσιεύματα και απαντήσεις

Δημοσιεύματα και απαντήσεις

Mια σειρά δημοσιευμάτων και δελτίων Τύπου παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στην Τοπική μας κοινωνία με αφορμή δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας.

Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν ύστερα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Kefaloniapress.gr σύμφωνα με το οποίο η μη αντικατάσταση του Σπύρου Κουνάδη, βγάζει μετά τις 26 Οκτωβρίου, ΑΚΥΡΕΣ όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής

Γκάφα? Ρίσκο? Παρατυπία? Εσκεμμένη καθυστέρηση?

Όπως και να το πούμε από τις 26 Οκτωβρίου και μετά τίθεται θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή δεν έχει κληθεί ο αναπληρωματικός του κ. Κουνάδη.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Σάμης Σπύρος Κουνάδης πρωτοκόλλησε την παραίτησή του με αριθμό 4914 στις 25.9 2012.

Σύμφωνα με το Νόμο εάν ο Δήμαρχος δεν κάνει αποδεχτή μια παραίτηση και αφού ο παραιτηθείς επιμένει σε αυτήν, τότε εντός 30 ημερών η παραίτηση γίνεται αυτοδικαίως αποδεκτή και καλείται ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου.

* Παρατυπία πρώτη

Στις 25 Οκτωβρίου 2012 ο Σπύρος Κουνάδης τυπικά έχασε την ιδιότητά του και σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Αντιδήμαρχος Σάμης.

Στις 26 Οκτωβρίου 2012 ο Δήμαρχος έπρεπε να έχει καλέσει τον επόμενο αναπληρωματικό του ψηφοδελτίου του για την ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων. Αυτό δεν έγινε.

* Παρατυπία δεύτερη

Στις 30 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, Σε αυτή την συνεδρίαση έπρεπε να είχε κληθεί ο αναπληρωματικός του Σπύρου Κουνάδη και αν αυτός είχε αρνηθεί, ο επόμενος κοκ.

Αυτό δεν έγινε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτώβρη και ενώ ο Σπύρος Κουνάδης δεν είναι πλέον μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί έχει εκπέσει αυτοδικαίως από τις 26 Οκτωβρίου , εκλήθη και γραπτώς και τηλεφωνικώς να πάρει μέρος και βέβαια δεν κλήθηκε ο αναπληρωματικός τους.

* Παρατυπία τρίτη

Στις 5 Νοεμβρίου συνεδριάζει πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο. Και για δεύτερη φορά παρατύπως δεν έχει κληθεί ο αναπληρωματικός του Σπύρου Κουνάδης, αντίθετα κλήθηκε πάλι εγγράφως ο κ. Κουνάδης ο οποίος πλέον είναι απλός δημότης.

Τι σημαίνει αυτό;

√ ΑΚΥΡΕΣ OI AΠΟΦΑΣΕΙΣ των δημοτικών συμβουλίων μετά την 26η Οκτωβρίου!

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου είναι άκυρες! Το Δημοτικό Συμβούλιο της 30ηςΟκτωβρίου συνεδρίασε παρατύπως , στέρησε από το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ το συνταγματικό δικαίωμα της συμμετοχής σε αυτό , άρα καμία εκ των αποφάσεών του δεν θεωρείται νόμιμη μέχρι να γίνει η αντικατάσταση.

Θυμηθείτε ότι μια από τις αποφάσεις αυτού του δημοτικού συμβουλίου ήταν η χρηματοδότηση της ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΕ προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αυτή η απόφαση είναι ΑΚΥΡΗ.

Το ίδιο άκυρες θα είναι και οι αποφάσεις της 5ης Νοεμβρίου καθώς η παρατυπία συνεχίζεται και δεν εκλήθηκε ο αναπληρωματικός.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η σιωπή και η αδιαφορία της αντιπολίτευσης για αυτό το θέμα. Ουδεμία ανησυχία, ουδεμία αντίσταση , ουδεμία ενέργεια για την νομιμότητα των αποφάσεων του οργάνου το οποίο εκλέχθηκαν να υπηρετήσουν.

Αδιαφορία? Aγνοια? Συμβιβασμός?

 Δημότης

• Η απάντηση ήρθε από τον Πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου κ.Ανουσακη

Για άλλη μια φορά η κυρία Χιόνη, που διατηρεί την γνωστή ιστοσελίδα «kefaloniapress», δικαίωσε τον προσωνύμιο της «κυρίας με τα κίτρινα» αφού διατηρεί ένα διαδικτυακό τόπο μόνιμης και διαρκούς παραπληροφόρησης…

Δεν της έφθαναν λοιπόν οι άπειρες διαψεύσεις μέχρι σήμερα και το γεγονός ότι κατόπιν αυτών οι μόνοι που δίνουν βάση πλέον στα γραφόμενά της είναι οι αφελείς, αποφάσισε να … «εκδώσει και πόρισμα ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι πλέον άκυρες λόγω μη αντικατάστασης του παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου Σπύρου Κουνάδη»… Αν όμως η δύστυχη έκανε αυτό που επιβάλει η δεοντολογία, αν δηλαδή επικοινωνούσε θεσμικά μαζί μου για να διασταυρώσει την ανάλυση του … «ανώνυμου δημότη», θα είχε γλιτώσει και τον έσχατο διασυρμό…

Ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Κουνάδης έχει ανακαλέσει την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς με αναλυτικό και τεκμηριωμένο σκεπτικό στο οποίο αιτιολογεί την απόφασή του, ήδη από τις 22/10/2012, οπότε το μόνο που απομένει πλέον στην κυρία Χιόνη είναι «η βουή των γελώτων εις βάρος της καθώς ακόμα μια φορά κατελήφθη κλέπτουσα οπώρας»!

Επίσης στην κυρία Χιόνη, επί χρόνια στενής συνεργάτιδος του Αλέξανδρου Παρίση και νυν φανατικής διώκτριάς του, απομένει και η εμμονή που έχει με το πρόσωπο του νυν Δημάρχου για λόγους που τουλάχιστον στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ προκαλούν γενική ευθυμία.

Η δημοτική αρχή την ώρα που δίνει κάθε μέρα την μάχη της με τα πιεστικά προβλήματα που κληρονόμησε από τους πρώην Δήμους ( υπερχρέωση, γραφειοκρατικά αδιέξοδα κ.λ.π.) και την ώρα που δίνει μεγάλο αγώνα για να συνεχιστούν οι δημοπρατήσεις κι άλλων σημαντικών έργων για τον τόπο δεν μπορεί να αφιερώνει άλλο χρόνο για τα προσωπικά αδιέξοδα της κυρίας Χιόνη οπότε αβίαστα έρχεται στα χείλη η φράση «Άσε μας κουκλίτσα μου»!

Νίκος Ανουσάκης

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς

Η ιστορία συνεχίστηκε με απάντηση της ιστοσελίδας

√ Μετά απο 24 ωρες ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου απαντά στο Kefalonia Press , χωρίς να αναφέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ότι ο κ. Κουνάδης έχει ανακαλέσει γραπτώς την παραίτησή του απότις 22 Οκτωβρίου.

√ Γιατί δεν ανακοινώθηκε αυτό στο ΔΣ στις 30 Οκτωβρίου στις σχετικές ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων;

√ Γιατί ο ίδιος ο κ. Κουνάδης δεν διέψευσε το άρθρο του συνεργάτης μας που ήταν αναρτημένο 24 ώρες??

Η κατρακύλα δεν έχει τέλος…

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team