Δήμος Κεφαλλονιάς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Μεραρχίας Aqui

Δημαρχείο Κεφαλλονιάς

Δημαρχείο Κεφαλλονιάς

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, οι Αξιωματούχοι της Ιταλικής Αποστολής για την Εκδήλωση Μνήμης της Μεραρχίας Aqui επισκέφτηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς το Δήμαρχο κ.Α.Παρίση.

Την Αποστολή συνόδευε η Πρόξενος της Ιταλίας στο Νησί κ.G.Micheletti. Ο κ.Δήμαρχος υπεδέχθη εγκάρδια τους Ιταλούς Επίσημους και εκείνοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη μοναδική για τα διεθνή πολεμικά ιστορικά συμπεριφορά των Κεφαλλήνων απέναντι στους Ιταλούς Αιχμαλώτους.

Την επομένη, ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σ.Κουρής  συνεκάλεσε Σύσκεψη με τους Ιταλούς Αξιωματούχους για τον έγκαιρο προγραμματισμό των Εκδηλώσεων Μνήμης του 2013 ,όπου συμπληρώνονται 70 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα.

Επίσης  τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Ειδικό Σχολείο Φαρακλάτων με μία σεμνή Τελετή, από τον Αιδεσιμότατο Πατέρα Νικόλαο.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α/Δήμαρχος κ.Σ.Σαββαόγλου, ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Τ.Παπαναστασάτος, Εκπρόσωποι της Βρετανικής Παροικίας και πλήθος κόσμου.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ.Α.Πετρούτσου ξενάγησε τους καλεσμένους στους χώρους Εκπαίδευσης ,όπου και ετέθησαν τα θέματα υποστήριξης της Σχολικής Μονάδος.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις Ευχαριστίες της στους Βρετανούς υποστηρικτές του Σχολείου, συγχαίρει τους Καθηγητές στο πολύτιμο έργο τους και εύχεται μία καλή και εποικοδομητική Σχολική χρονιά.

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις

email