Δήμος Κεφαλονιάς: Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις για το Ολοκαυτώμα στα Καλάβρυτα

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στις Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης, για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στις Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης, για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Με Πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ.Γεώργιου Λαζουρά προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση και τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, για την συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στις Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης, για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον κ.Κεκάτο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων, έγινε πάνδημο Μνημόσυνο, για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, χοροστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ.Ιερωνύμου.

Το Μνημόσυνο ακολούθησε ομιλία του Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής κ.Κώστα Μάρκου και στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες περπάτησαν μέχρι τον Τόπο της Θυσίας, όπου σε μία εξαιρετικά συγκινητική τελετή διαβάστηκαν όλα τα ονόματα των εκτελεσθέντων ενώ Σμήνος αεροπορικών σχηματισμών τιμούσαν την Εκδήλωση.

Στεφάνια κατέθεσαν, ο Πρέσβης της Γερμανικής Ομοσπονδίας , οι Θεσμικοί Πολιτικοί και Πολιτειακοί Εκπρόσωποι και ο Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχει και η Κεφαλονιά με τον Μαρτυρικό Οικισμό των Αργινίων.

Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ.Σωτήρης Κουρής.

Ο κ.Κεκάτος, μετέφερε στον κ.Λαζουρά τον Χαιρετισμό και στον κ.κ. Αρχιεπίσκοπο την συγκίνηση του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση και σε συνεργασία με την Φιλόλογο κ.Μαρία Γεωργαντά – Καρύδη και τον Ιατρό κ.Νίκο Ραζή, στην Κεφαλονιά θα προβληθεί σύντομα ειδική κινηματογραφική ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα.

email