Η Δημοτική Αρχή μας ενημερώνει

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Εκδήλωση Τιμής στην Μνήμη του Α/Συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές τίμησαν, στις 15 Οκτωβρίου 2013, την Μνήμη του ηρωικού Α/Συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου στο Σβορώνο Πιερίας.

Ο Κεφαλονίτης Αξιωματικός, που γεννήθηκε στα Σβορωνάτα της Λειβαθούς, πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και παίρνοντας μέρος στην απελευθέρωση της Κατερίνης με το θάρρος του έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη νίκη.

Προς τιμήν του, το χωριό Κολοκούρι της Πιερίας μετονομάστηκε σε Σβορώνο, αφού ο αείμνηστος Σβορώνος, σκοτώθηκε, με ηρωικό τρόπο πάνω στη μάχη.

Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις συνδυάστηκαν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας Αδελφοποίησης των Πολιτιστικών Συλλόγων «Αγίας Πελαγίας» και «Σβορώνου», που συνυπέγραψαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, κ.Άννα Κουταβά και κ.Ιωάννης Χρηστακίδης.

Τελετή για Σβορώνο

Την Τελετή Αδελφοποίησης πλαισίωσαν οι ανταλλαγές Δώρων μεταξύ των Συλλόγων και των Αρχών και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα των δύο Συλλόγων τα οποία άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Τον Δήμο Κεφαλονιάς, εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, κ.Ευάγγελος Κεκάτος ο οποίος παρέλαβε Τιμητική Πλακέτα από τον Πρόεδρο του «Σβορώνου» και προσέφερε Συμβολική Πλακέτα στον Δήμαρχο Κατερίνης εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση.

Επιπλέον ο κ.Κεκάτος είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Moosburg – Αυστρίας κ.Herbert Gaggl, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις Εορταστικές Εκδηλώσεις και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας του Δήμου του με την Κεφαλονιά.

Η Κεφαλονιά στη Ρώσικη Εβδομάδα

"Ρώσικη Εβδομάδα στην Κεφαλλονιά"

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε, την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2013, η για δεύτερη συνεχή χρόνια συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην Ρωσική Εβδομάδα του Ιονίου.

Ένα πλήθος, Συνεδριακών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων, πλαισίωσε τις Εκδηλώσεις κατά το διάστημα παραμονής του Πλοίου του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο Αργοστόλι.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε τους Ρώσους Επίσημους στο Δημοτικό Μέγαρο και τούς προσέφερε συμβολικά Τιμητικές Πλακέτες.

Κατά την διάρκεια των Εκδηλώσεων, αναπτύχθηκαν Στρογγυλά Τραπέζια με θέματα : την Θρησκευτική Περιήγηση και τον Γαστρονομικό Τουρισμό στις Ξενοδοχειακές Εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος Apοstolata και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμά με Συναυλία της Φιλαρμονικής του Στόλου και Λαογραφικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων προηγήθηκε Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της Κεφαλονιτο-Ρωσικής Φιλίας από τον Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ιόνιο κ.Νίκο Κανούλα, τον Κυβερνήτη του Πλοίου, τον υπεύθυνο των Εκδηλώσεων , τον Α/Δήμαρχο κ.Σάββα Σαββαόγλου και τον Πρόεδρο της Κεφαλονιτο-Ρωσικής Φιλίας κ. Δημήτρη Ζαφειράτο.

Ακολούθως έγινε Στρατιωτική Παρέλαση στους Κεντρικούς Δρόμους του Αργοστολίου και στο τέλος ο Κυβερνήτης παρέθεσε Δεξίωση στις Αρχές του Νησιού.

Την επιμέλεια της οργάνωσης είχε ο A/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Ιταλοί ζωγράφοι για την Κεφαλονιά

Ιταλοί ζωγράφοι για την Κεφαλονιά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο “Κέφαλος”, την 3η εβδομάδα του Οκτωβρίου 2013, οι Εκδηλώσεις του Δήμου Κεφαλλονιάς, “Κεφαλονιά : το Νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου “, που άρχισαν τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Οι Ιταλοί ζωγράφοι, που ζωγράφισαν ειδικά για την Ειρήνη καταγράφοντας σε 32 μοναδικά Έργα τα αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Κεφαλονίτικο λαό για την, με προσωπική και Οικογενειακή Αυτοθυσία , υποστήριξη των Ιταλών Αιχμαλώτων Πολέμου το 1943.

Την Έκθεση, που διήρκησε 40 μέρες, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους οι περισσότεροι εκ των ζωγράφων, ορισμένοι εκ των οποίων δώρισαν τα Έργα τους στην Δημοτική Αρχή.

Την Τελετή Λήξης που είχε εορταστικό χαρακτήρα τίμησαν με ειδικό πρόγραμμά η Παιδική Μαντολινάτα της ΚΕΔΗΚΕ υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ.Διονύση Παγουλάτου και η μικτή Χορωδία του Tolentino αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο κοινό .

Επίσης παρουσιάστηκε το Film των Εκδηλώσεων του Δήμου στο εξωτερικό, που επιμελήθηκαν η κ.Jessika Massini και ο κ.Nicola Censini.

Επιπλέον προσφέρθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου κ.Αλεξανδρου Παριση, Τιμητικές Πλακέτες σε όλους τους συμμετέχοντες .

Την συνδιοργάνωση των Εκδηλώσεων είχε ο Σύλλογος Mediterraneo, που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του κ.Milena Markoutza Messari, ενώ την συνολική επιμέλεια είχαν ο Προεδρος της ΚΕΔΗΚΕ k.Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

email