Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ” Τα λεφτά του Αγίου”

Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο

Επεισοδιακά ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12.00, αλλά όπως γίνεται πάντα η έναρξη της συνεδρίασης καθυστέρησε τουλάχιστον μισή ώρα.

Σάλος δημιουργήθηκε με το θέμα της Μονής του Αγίου Γερασίμου και την Ηγουμένη η οποία επιμένει στις διεκδικήσεις της. Οι εισπράξεις από την ενοικίαση του χώρου που θα εγκατασταθούν οι μικροπωλητές είναι δικές της.

Σήμερα ….κινητοποιήθηκε η Αστυνομία με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Χωραΐτη, ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής με συνεργείο υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας, ο Δήμαρχος Αλ. Παρίσης και ο αντιδήμαρχος Σπ. Ματιάτος.

Παρόλα αυτά η Μονή προσκάλεσε τη….. Χρυσή Αυγή για να την προστατεύσει (από ποιους άραγε), στις διεκδικήσεις της αλλά προς τιμή του κόμματος αυτού αρνήθηκε, την πρόσκληση, όπως αναγράφει σε μια ανακοίνωση που έβγαλε. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός αυτό, κάτι που ο Δήμαρχος «έκανε» πως δεν ήξερε.

Ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε ενημέρωση κατά την προσέλευση του Δημάρχου ο οποίος είχε καθυστερήσει να έρθει στη συνεδρίαση.

Αντέδρασε ο Πρόεδρος για την ενημέρωση αυτή, φοβούμενος ότι το θέμα θα έπαιρνε έκταση και θα είχαμε νέα καθυστέρηση, πέρα από την καθυστέρηση των θεμάτων που είχαν μπει εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η συνεδρίαση διακόπτεται.

Μετά όμως από επιμονή των συμβούλων, δέχθηκε με την προϋπόθεση ότι θα γίνει ομιλία μόνο από τον Δήμαρχο, κάτι που δεν δέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητώντας να γίνει ολιγόλεπτη παρέμβαση των επικεφαλής.

Νέα ένταση δημιουργήθηκε, αλλά στο τέλος ο Πρόεδρος δέχθηκε την πρόταση.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος δεν έλειψαν οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, την ώρα που είπε ο Δήμαρχος ότι αποφάσισε ….μονομερώς να δώσει τις εισπράξεις στη Μονή, από δω και πέρα.

Δημιουργήθηκε σάλος μ’ αυτή την πρωτοβουλία του Δημάρχου. Ο Νίκος Γκισκίνης να φωνάζει ότι δεν νομιμοποιούσε να κάνεις τέτοια πράξη, να φωνάζει η Κατερίνα Κουταλά, ενώ ο Μάρκος Κοτσιλίνης να λέει ότι γινήκαμε ρεζίλι σ’ όλη την Ελλάδα απ’ όσα γράφει ο Τύπος και το διαδίκτυο και ότι θα έπρεπε για το θέμα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε με παρέμβαση του Προέδρου διακόπηκε η συνεδρίαση.

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν και ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση ο Δήμαρχος είπε ότι ασφαλώς το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πήρε την πρωτοβουλία αυτή για να συνεχιστεί η γιορτή του Αγίου και να μην γίνουμε ρεζίλι στους χιλιάδες επισκέπτες. Πάνω στην ώρα ήρθε και ο αντιδήμαρχος κ. Σπ. Ματιάτος και εξήγησε κάποια πράγματα για τα επεισόδια που έγιναν σήμερα.

Πιστεύουμε ότι δεν γίνεται σωστή ενημέρωση και από τις δυο μεριές, και από τον Δήμαρχο και απ’ο τον κ. Ματιάτο. Δεν αναφέρονται σε όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Τι θέλουν να κρύψουν;

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο χώρος που κατασκηνώνουν οι μικροπωλητές είχε παραχωρηθεί στην τότε κοινότητα Ομαλών για 40 χρόνια.

Δεν ξέρουμε αν πέρασαν τα 40 χρόνια και γιατί υπαναχώρησε η Ηγουμένη.

Όμως η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη. Ασφαλώς θυμηδία προκαλεί η είδηση που γράφτηκε σε ιστοσελίδα ότι θέλει τα λεφτά αυτά να τα δώσει στα….σχολεία. Σε τέτοιες ευαισθησίες δεν μας έχει συνηθίσει η Μητρόπολη, ιδιαίτερα η Μονή του Αγίου, που έχει μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, του χρήματος και της ….απληστίας.

Δυο φορές το χρόνο γίνεται ένα πλιάτσικο του χρήματος που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, ούτε ακόμα και στην Παναγία της Τήνου.

email
Πηγή άρθρου: kefaloniaphotonews.gr