Δυναμικές παρεμβάσεις στο Ionian Channel – Σήμερα η απόφαση για τα δρομολόγια

"Ανδρέας Κάλβος"

“Ανδρέας Κάλβος”

Ευθύνες ρίχνουν στον Περιφερειάρχη κ. Σπ. Σπύρου όλοι όσοι έκαναν, δυναμικές θα μπορούσαμε να πούμε,  παρεμβάσεις  στο δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel, χθες βράδυ από την Ζάκυνθο.

Η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου,  ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, ο  Μάκης Φόρτες , ο Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο Σπύρος Γαλιατσάτος πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς.

Ο Μάκης Φόρτες ζητάει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα και καυτηρίασε ότι στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)που έγινε το καλοκαίρι ο Περιφερειάρχης  που είχε παραβρεθεί σε συνεδρίαση του ΣΑΣ, δέχθηκε άβουλα και άκριτα όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος όλα όσα εισηγήθηκαν, αποδέχθηκε τις μειώσεις και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.  Κάτι που δεν έκανε για την Κέρκυρα όπου παρέμβει δυναμικά. Ο Μάκης Φόρτες  επεσήμανε  επίσης ότι στο Συμβούλιο αυτό η θεσμική μας εκπροσώπηση δεν υπάρχει, κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι, ένας Περιφερειάρχης του Αιγαίου και ένας Δήμαρχος από την Κρήτη θα αποφασίσουν για μας. Επίσης ο κ. Φόρτες υπενθύμισε υπάρχουν αποφάσεις για τα ισοδύναμα και ο φάκελος αυτός βρίσκεται και στα συρτάρια του Υπουργείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής  στο μεταξύ θα κάνει παρέμβαση σήμερα προς το Υπουργείο με επιστολή, όπως είπε.

Παρέμβαση έκανε και η Βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, όπου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πολιτική από την κυβέρνηση, δεν έχει σημασία αν δεν εκπροσωπούμαστε στο ΣΑΣ, σημασία έχει ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης με τα δρομολόγια. Μια πολιτική υπέρ των εφοπλιστών.

Άβουλοι και μοιραίοι  είναι ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι είπε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στην παρέμβασή του.  Υπενθύμισε ωστόσο ότι οι δρομολογήσεις πλοίων  είχαν τη στοιχειώδη πρόνοια να ζητούν, πριν προχωρήσει το Υπουργείο στη δρομολόγηση τους, να ζητούν την γνωμοδότηση του τοπικού Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αυτό βέβαια καταργήθηκε όταν δημιουργήθηκε το ΣΑΣ. Η διαδικασία στο ΣΑΣ κατήγγειλε ότι είναι καθαρά υπονομευμένη, έχουμε αποφάσεις που στρέφονται εναντίον των τοπικών συμφερόντων.

Ο Σπ. Γαλιατσάτος ήταν εκφραστικός όταν είπε ότι θα έρθει καιρός που θα περιμένουμε όταν έχει μπουνάτσα, καμία σκούνα για να μας περάσει απέναντι. Η ακτοπλοΐα η Ελληνική πάει  στο κόκκινο και είναι στο κόκκινο. Αναρωτιέται ο κ. Γαλιατσάτος γιατί την επιβάρυναν με 23%, όπως και την εστίαση και την ξεχαρβαλώσανε, γιατί    το πετρέλαιο έφτασε εκεί που έφτασε, γιατί επιμένουμε σε αναχρονιστικούς νόμους,  έχει κόψει η οικονομική δραστηριότητα διότι που είναι οι νταλίκες με τα κεραμίδια, που είναι τα τσιμέντα, τα σίδερα, τα τούβλα;

Στην επιμονή του δημοσιογράφου να κηρυχτούν οι γραμμές άγονες, ο Σπ. Γαλιατσάτος είπε ότι από πού θα πληρωθούν, ποιο κράτος θα τα δώσει, με μια οικονομία που καταρρέει, αφού δεν υπάρχουν λεφτά.

Να σημειώσουμε ότι ο αντιπεριφερειάρφχης Ζακύνθου έστειλε επιστολή στο Υπουργείο.

Σήμερα το ΣΑΣ συνεδριάζει και θα είναι ασφαλώς ενδιαφέρουσες όσες  αποφάσεις παρθούν.

email
Πηγή άρθρου: kefalonianews.gr