Έχει ξεμείνει στην τύχη της η Κεφαλλονιά

Ληξούρι - Σεισμός

Ληξούρι – Σεισμός

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας και να επικοινωνεί την αποφασιστικότητα της να αλλάξει τα κακώς κείμενα στη λειτουργία του κράτους, ένα ολόκληρο νησί το οποίο μάλιστα αποτελεί και σημαντικό τουριστικό προορισμό, αφήνεται στη τύχη που του επιφύλαξε ο Εγκέλαδος και μάλιστα την ώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος.

Στην Κεφαλλονιά, κάτοικοι και φορείς καταγγέλλουν ότι κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει παρά το γεγονός ότι κοντεύουν να περάσουν δυο μήνες από τον καταστροφικό σεισμό κι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, όσοι τουρίστες επιλέξουν να επισκεφτούν το νησί, να μεταφέρουν επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, εικόνες μιας κατεστραμμένης Ελλάδας.

Τη Δευτέρα μάλιστα ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, επισκέπτεται για μια ακόμη φορά το νησί προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης τα οποία όμως δεν φαίνονται πουθενά.

«Η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη» καταγγέλλουν οι ξενοδόχοι της Κεφαλλονιάς που ετοιμάζεται να υποδεχτεί επισκέπτες και τουρίστες για το Πάσχα το οποίο σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί.

Τα έργα στο λιμάνι του Ληξουρίου, στην παραλιακή ζώνη και στο οδικό δίκτυο του νησιού, θεωρούνται μαθηματικά αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα ενώ παράγοντες του υπουργείου Υποδομών παραδέχονται ότι θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί το σύνολο των έργων, ειδικώς σε ότι αφορά στο οδικό δίκτυο του νησιού, εντός της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες έχουν κινηθεί ήδη με ρυθμούς εξπρές.

Το μόνο έργο που φαίνεται ότι θα προχωρήσει πιο γρήγορα είναι η αποκατάσταση των βλαβών στο λιμάνι για το οποίο έχει υπογραφεί ήδη η σύμβαση. Στα υπόλοιπα έργα και κυρίως αυτό της αποκατάστασης της παραλιακής ζώνης στο Ληξούρι και του οδικού δικτύου του νησιού, οι διαγωνισμοί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

email
Πηγή άρθρου: rizopoulospost.com