Εγκαταλελειμμένο και μη προσβάσιμο το Κάστρο Αγ. Γεωργίου

Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Κε Υπουργέ

Με το παρόν έγγραφο διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί για ακόμη μια χρονιά και ενώ μπαίνουμε στον Ιούνιο, ένα κόσμημα πολιτισμού το Κάστρο της περιοχής μας, του Αγ. Γεωργίου, είναι κλειστό και η επισκεψιμότητά του είναι αδύνατη για όλους.

• Τελειώνει η σχολική χρονιά και γενεές μαθητών δεν το έχουν επισκεφθεί ως σχολική εκδρομή.

• Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει (από 2μήνου) και χιλιάδες τουρίστες που καταφτάνουν με κρουαζιερόπλοια, παρά την επιθυμία τους, δεν μπορούν να το επισκεφθούν.

• Τα πρακτορεία όλων των άλλων ειδών ξένου τουρισμού επίσης διαμαρτύρονται έντονα, γιατί ενώ τους το ζητούν οι πελάτες τους, δεν μπορούν να εντάξουν στα προγράμματα τους επίσκεψη στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου. (Υπενθυμίζουμε τις περσινές έγγραφες διαμαρτυρίες)

• Ο Σύλλογος ξενοδόχων και ο Σύλλογος βοηθητικών καταλυμάτων επίσης διαμαρτύρονται.

• Οι τοπικοί μικροί επιχειρηματίες (εστίασης, τουριστικών ειδών κλπ), αυτή την περίοδο περιμένουν για να δουλέψουν λίγο εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που περνάμε. Δικαίως λοιπόν και αυτοί διαμαρτύρονται.

Τελικά πόση σοφία και πόση πολιτική βούληση χρειάζεται για να καταλάβετε ότι τα μνημεία μας ως αξιοθέατα πρέπει να λειτουργούν συνεχώς και αν μη τι άλλο να ανοίγουν εγκαίρως πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου;

Και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι η λεγόμενη βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός και αυτή η βιομηχανία λειτουργεί λόγω της όμορφης φύσης μας και του πολιτισμού μας. Με την ολιγωρία σας το δεύτερο σκέλος το ακρωτηριάζετε.

Για την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα για την περιοχή μας το επισκέψιμο αξιοθέατο ιστορικό μνημείο του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου (ιδιαίτερα μετά την πολύ σημαντική ανάδειξη του, για την οποία έχουν επενδυθεί τεράστια κεφάλαια) αποτελεί σοβαρό πλεονέκτημα για την περιοχή μας και για την Κεφαλονιά. Συνδυαζόμενο δε με το εξαιρετικό και μοναδικό εκκλησιαστικό μουσείο της Μονής Αγ. Ανδρέου Μηλαπιδιάς, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή μας, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Η ετήσια καθ’ έξιν ολιγωρία σας

• στερεί από τους μαθητές την τοπική ιστορική γνώση

• στερεί τη περιοχή μας από όλους αυτούς του επισκέπτες και το όποιο εισόδημα αποφέρουν.

• στερεί από τους επισκέπτες την ικανοποίηση από μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη και τη γνωριμία τους με ένα κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού.

• προσβάλει βάναυσα την εικόνα μας ως τουριστικό προορισμό και με λίγα λόγια «μας κάνετε ρεντίκολο» στα μάτια των ξένων και ντόπιων επισκεπτών, που ανεβαίνουν να επισκεφθούν το Κάστρο και το βρίσκουν κλειστό.

Σημειώνουμε επίσης ότι δεν έχετε προβλέψει ούτε τον καθαρισμό από τα χόρτα να κάνετε.

Ως τοπικό συμβούλιο Περατάτων σας δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε εθελοντικά όσον αφορά αυτό τον καθαρισμό (όπως κάναμε άλλωστε και στο παρελθόν).

Επίσης είμαστε στη διάθεση σας για ότι άλλο μπορούμε να βοηθήσουμε, αρκεί να μην συνεχισθεί άλλο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

 Σας παρουσιάζουμε και το πρωτότυπο έγγραφο:

Έγγραφο

email