Εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι

Εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι

Εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι( Πηγή φωτο: e-kefalonia )

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία το πρωί, στις 18 Απριλίου τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι στην οδό Αντιόχου Ευαγγελάτου 15.

Μετά από υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου κ. Δημητρίου Ζαφειράτου, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και της πόλης Σεργκίεβ Ποσάντ της Περιφέρειας της Μόσχας αποφασίσθηκε η δημιουργία του Ρωσικού Κέντρου που σκοπό έχει την υποστήριξη των προσπαθειών για ενίσχυση φιλικών σχέσεων μεταξύ των ομόθρησκων λαών στους τομείς Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου.

Παραβρέθηκε εκ μέρους της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο κ. Χομένκο Αλεξάντερ, Σύμβουλος και επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Παιδείας και Επιστήμης στην Αθήνα. Χαιρέτησε ο κ. Ζαφειράτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής, ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος και ο Αστυνομικός

Διευθυντής Κεφαλλονιάς ο οποίος τόνισε πως η ασφάλεια των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας είναι δεδομένη. Ανάμεσα στους καλεσμένους παρευρίσκονταν και πολλές κυρίες από την Ρωσία και την Ουκρανία, σύζυγοι Κεφαλλήνων.

Ανακοινώθηκε ότι το προσεχές φθινόπωρο θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα ο Πατριάρχης της Μόσχας. Την ακριβή ημερομηνία θα καθορίσουν μετά από συνεννόηση οι δυο Εκκλησίες. Επίσης γίνονται ήδη προσπάθειες προώθησης εμπορικών συναλλαγών, ενώ το καλοκαίρι οι Κεφαλλονίτες θα έχουν την χαρά να απολαύσουν την ονομαστή ορχήστρα του Δήμου Σεργκίεβ Ποσάντ που έχει ήδη αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Κεφαλλονιάς.

Γιώργος Μεσσάρης για την Εφημερίδα των Κεφαλλήνων