Εγώ και ο Άγιος Γεράσιμος!!

Άγιος Γεράσιμος

Άγιος Γεράσιμος

Η γνωριμία μου με τον Αγ. Γεράσιμο ξεκινάει από τρεισήμισι μηνών νιάνιαρο, αμάλλιαγο κ φαφούτικο, όταν επηρα το βαπορο για την Κεφαλονιά με προορισμό τον Αγ. Γεράσιμο, όπου έγινε προστάτης μου κ επηρα την ευλογία του!

Καλά σφηνωμένο στην αγκαλιά τσης μάνας μου της Μαργιολενης ανέβηκα το δρόμο της υπέροχης Μονής, παρέα με ένα άλλο κουρλο ξ αδερφάκι όπου ε ταξιδέψαμε για τον ίδιο λόγο ….να κάνουμε μπλουμ στη κολυμπήθρα του αγίου Γερασίμου!!…

Αφού ξεπροβάλαμε στη χάρη του, τηράγαμε καλά καλά το χώρο για να δούμε αν ήταν προετοιμασμένος ηχητικά για τις υπέροχες γκαριξιες μας!
Όλα καλά κ ωραία τα είδαμε ολόγυρα μας!

Τα εικονίσματα μας τράβηξαν την προσοχή, τόση ώστε να αρκινησει το μυστήριο γδύνοντας μας κάτω από το φως των κεριών!…Όλα έτοιμα για τη μεγάλη βουτιά!
Σταματούλα με είπαν! Όχι ρε!!!! αυτό βρήκαν να μου βγαλουν;  κ μέχρι να συνειδητοποιήσω το όνομα ! …..Ω Άγιε μου Γεράσιμε σαν να μου κακοφάνηκε το βούλιαγμα μέσα στο νερό! Κ το σουξέ ξεκίνησε!

Τα κλαουνια ασταμάτητα! ο παπάς χαλαρός! Το μάτι μου γυάλιζε!

Έτοιμη να τον αρπάξω από τα γένια!.. Ασυγκίνητος! με ξαναβουλιαξε! εγώ άνοιξα την ένταση της φωνής μου στο διαπασών! Έλεος! ήθελα να πω, αλλά από το σπαβενταρισμα έχασα τα λόγια!….

Επιτέλους ένας κατάλευκος δρόμος ευρέθηκε μπροστά μου κ μια αγκαλιά όπου προσγειώθηκα η καψερή κ είπα τέλειωσα!! Κ νατος πάλι ο παπααας! με την ψαλιδαρα του! Εκεί!!! με πείσμα να μου κόψει το μαλλί! Κ αφού δεν είχα! Χνουδακι κ μια τουφιτσα! …Όχι εκεί! με τίποτα δεν την λυπήθηκε, κ βγάζω μια γκαριξιααααα! ( διαλεπαρτο το σοι σου παπά ήθελα να πω)
Αλλά είχα σπαβενταρει!! Επιτέλους ευλόγησον κ τέλειωσε αυτό το περίφημο βαπτιση…

Κ τα χρόνια πέρασαν, μου πέρασε κ εμέ το σπαβενταρισμα κ ματαπεια στη χάρη του πολλές φορές! Επερασα κ την τρύπα για μεγαλύτερη χάρη κ ευλογία, κ από περιέργεια δε λέω να δω πως το είχε φιλοσοφήσει όλο εφκειο το θέμα! Κ αφού είδα είπα μπα είχε κ εφκειος την κουρλια του!

Τα χρόνια περνούσαν εγώ πήγαινα, προσκυνούσα κ έφευγα!

Εφκειος όμως σαν προστάτης μου ήθελε από εμέ περισσότερη αφοσίωση κ να περνώ πιο πολύ ώρα κοντά του!

Έτσι ένα βράδυ στο όνειρο μου βλέπω ένα χώρο που έμοιαζε με Μοναστήρι κ έναν καλόγηρο ψηλό κ λεπτό με μαύρα ράσα να μου λέει!
Σταματούλα να έρθεις να προσκυνήσεις κ να περάσεις από την τρύπα!

Ρώτησα τον καλόγηρο αν θα μπορέσω να περάσω κ εκείνος μου είπε μπορείς κ θα περάσεις ..

Το πρωί αφού άνοιξα τα ματιά μου Σκεφτόμουν κ αναρωτιόμουν για το όνειρο που είδα, τότε κατάλαβα πως ήταν ο Αγ. Γεράσιμος που μου έλεγε επιτακτικά τι ήθελε να κάνω, κ φυσικά την επόμενη φορά που πήγα στο νησί, έκανα ακριβώς αυτό που μου ζήτησε! …

Ευλογημένη κ πολύ τυχερή όπου ο άγιος είναι ο άγιος μου κ προστάτης αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση όταν βρίσκομαι κοντά του..

Εύχομαι να έχετε όλοι την προστασία του κ να φυλάει πάντα το υπέροχο νησί της Κεφαλονιάς μας!!

Σταματία Βιτσεντζάτου….

email