ΕΛΜΕ-ΚΙ: Δηλώνουν ανοιχτά ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στους εκπαιδευτικούς

Διονύσης Γεωργόπουλος

Διονύσης Γεωργόπουλος(Πηγή φωτογραφίας:voutospress.blogspot.com)

Συνάδελφοι.

Πίσω από την πλάτη μας και σε καθεστώς ημίφωτος ετοιμάζεται στο Αργοστόλι σεμινάριο μερίδας διευθυντών για την προώθηση της αξιολόγησης, αμέσως μετά τις εκλογές (πιθανά 9 Μάη). Αντίστοιχα σεμινάρια θα υλοποιηθούν και για τους υπόλοιπους διευθυντές και στη συνέχεια για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Αυτά είναι τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται από το σχετικό σχεδιασμό του ΥΠΔΒΜ, ώστε να υλοποιηθεί η αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων. Όλα καλύπτονται κάτω από το πέπλο «άλλο η αυτοαξιολόγηση και άλλο η αξιολόγηση» που προβάλλουν σχολικοί σύμβουλοι, αξιοποιώντας θέσεις δυνάμεων της ΟΛΜΕ που δρουν σαν δούρειοι ίπποι στο θέμα αυτό σπέρνοντας αυταπάτες. Δεν κρύβουν πια σε τελευταίες επισκέψεις στα σχολεία του Νομού ότι «δεν πρέπει να μείνουν στη δουλειά όσοι έχουν προβλήματα (π.χ. δήθεν κοιμούνται στην τάξη!!!κ.λ.π.), αφού υπάρχουν άλλοι άξιοι που περιμένουν να δουλέψουν».

Δηλώνουν ευθαρσώς ότι «ο Ν. 3848/2010 επιβάλλει να μην είναι επιεικείς στην αξιολόγησή τους» και πως «δεν πρόκειται να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό για να μην εφαρμοστεί ένας θεσπισμένος Νόμος».

Αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχει καν η αναμονή του ΠΔ για την αξιολόγηση που θα υπογραφεί τον Ιούνιο, γιατί όλοι γνωρίζουν σε πια κατεύθυνση θα κινηθεί. Η νέα θύελλα έρχεται. Είναι προφανές ότι το ΔΣ θα υλοποιήσει την απόφαση της ΓΣ του κλάδου, ώστε να παρεμποδιστεί η υλοποίηση της επίθεσης σε βάρος των εκπαιδευτικών, του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στη μόρφωση. Η θέση είναι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τέτοιου είδους σεμινάρια.

Επιπλέον, καλύπτουμε με τρίωρη στάση εκείνους από τους διευθυντές που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια – καρμανιόλα αλλά και κάθε συνάδελφο που θα συμμετάσχει στις δράσεις του ΔΣ. Ο κλάδος να δώσει συνεισφορά στο μήνυμα της αντίστασης και της πάλης που πρέπει να βγει και από την κάλπη, για να είναι με όσο γίνεται πιο κομμένα φτερά στις 7 Μάη οι δυνάμεις της αξιολόγησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.

 

Ο κλάδος σε επαγρύπνηση.

  • 9 Μάη 6.30 μ.μ. συνεδρίαση ΔΣ

  •  15 Μάη 7.30 μ.μ. ΓΣ στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Με οργάνωση και πάλη – πιο μαχητικά – πιο μαζικά απαντάμε στον πόλεμο που μας έχει κηρυχθεί.

Αργοστόλι 3/05/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Τουλάτος Παύλος

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam