ΕΛΜΕ-ΚΙ: Πολυτεχνείο 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Πολυτεχνείο 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Πολυτεχνείο 2012.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πραγματική τιμή στην ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 αποτελεί η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.

Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, ξεσκέπασε τις μεταμφιέσεις της φασιστικής χούντας και σηματοδότησε την αρχή του τέλους της.

Η εξέγερση δεν πραγματοποιήθηκε σε ιστορικό κενό αλλά ήταν συνέχεια μια μακρόχρονης παράνομης πάλης, ενώ είχαν προηγηθεί οι καταλήψεις της Νομικής. Στο Πολυτεχνείο το 1973 ισχυρή και καθοριστική ήταν η συμμετοχή εργατών, με πρωτοπορία τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές. Ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κυριάρχησαν αποτελούν και σήμερα πηγή έμπνευσης για τη νεολαία και το λαό. Προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Η χρεοκοπία του αστικού πολιτικού κόσμου και ο άκρατος αντικομμουνισμός του, αποτέλεσαν υπόβαθρο που στήριξε την προσπάθεια των πραξικοπηματιών. Οι αυταπάτες μέσα στο λαϊκό κίνημα επέτρεψαν τον αιφνιδιασμό του. Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει πιο προωθημένα συνθήματα και στόχους από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού κινήματος.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συμπυκνώνεται σήμερα στα αιτήματα:

Να ανατραπούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Κίνημα και αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την Ε.Ε.

Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση και διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Εμείς παράγουμε τον πλούτο κι αγωνιζόμαστε να περάσει στα χέρια μας.

Λεύτερος λαός είναι μόνο αυτός που είναι κυρίαρχος στον πλούτο που παράγει!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν, με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να δοθεί το πραγματικό νόημα της επετείου και να αποδοθεί η ιστορική αλήθεια. Καλεί τη νέα γενιά να κάνει δική της υπόθεση το γιορτασμό δίνοντας αποστομωτική απάντηση στους πάσης φύσεως παραχαράκτες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συντονιστεί με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις, ώστε να είναι ο φετινός γιορτασμός ανάλογος του περιεχομένου που πρέπει να αποδοθεί.

Όλοι και όλες στην πλατεία Αργοστολίου το Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 6μ.μ.

email