Ένα ιστιοφόρο με μεγάλη ιστορία έπλευσε στην Κεφαλλονιά

Nilaya

Nilaya. Φωτογραφία: reichel-pugh.com

Ένα ιστιοφόρο με μεγάλη ιστορία έπλευσε στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για το πανέμορφο Nilaya, ένα σκάφος που χρησιμοποιείται για εξερευνητικά ταξίδια στον Νότιο Πόλο και για έρευνες που δεν είναι πάντα σύμφωνες με το νόμο.

Τον Ιανουάριο του 2012 η Νορβηγία είχε συνταραχθεί από το σκάνδαλο κλοπής του σκάφους από έναν διάσημο για τις έρευνές του skipper Jarle Andhøy, ο οποίος τον χειμώνα του 2011 συμμετείχε σε ένα άλλο εξερευνητικό ταξίδι στον Νότιο Πόλο που κατέληξε με τρεις νεκρούς και το ναυάγιο του σκάφους Berserk.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο περιπετειώδης skipper, και ενώ ακόμη η υπόθεση του ναυαγίου βρισκόταν στις αίθουσες των δικαστηρίων της Νορβηγίας, φέρεται ότι έκλεψε το Nilaya προκειμένου να πάει στο σημείο που είχε χαθεί το Berserk.

Το Nilaya πέρασε μεγάλη περιπέτεια όχι μόνο γιατί το έψαχναν όλα τα Λιμαναρχεία του Νότιου ημισφαιρίου του πλανήτη αλλά και λόγω ζημιών. Ετσι κατέληξε στην Χιλη για καύσιμα και συντήρηση όπου ο Jarle Andhøy και οι συνταξιδιώτες του συνελήφθησαν από τις αρχές.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr