Ενημέρωση από το Δήμο Κεφαλονιάς σχετικά με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής Λειβαθούς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς: (Πηγή φώτο:kefalonianmantata.gr)

Την Πέμπτη 26/04/2012 Υπάλληλοι (Μηχανικοί) του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περ.Διοίκησης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Σωτήριο Κουρή, έκαναν επιτόπια καταγραφή προβλημάτων στην Δ.Ε Λειβαθούς και δρομολογήθηκε η λύση τους.

Έγινε επιτόπια επίσκεψη σε διάφορα τμήματα των επαρχιακών οδών και δόθηκε εντολή:

 

 

  1. Διαπλάτυνση στροφής (πάνω στην παλιά χάραξη τέως Δήμου Λειβαθούς που δεν υλοποιήθηκε για οικονομικούς λόγους) οικισμού Μαζαρακάτων με σκοπό την βελτίωση της ορατότητας των οχημάτων και τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας.
  2. Διάνοιξη τμήματος επαρχιακής οδού πριν οικισμό Κοκολάτων σε όσα σημεία είναι εφικτό εκατέρωθεν του δρόμου διότι, υπάρχουν προβλήματα με την οριακή αρτιότητα των αγροτεμαχίων σε αρκετά σημεία.
  3. Τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας σε τμήμα επαρχιακής οδού και ασφαλτόστρωση τμήματος κεντρικής εισόδου τουριστικών λεωφορείων, δρόμου Κάστρου Αγίου Γεωργίου από πλευράς Τρωιαννάτων.
  4. Τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας σε επικίνδυνη στροφή επαρχιακής οδού Τραυλιάτων πριν κέτερινκ- Στατέρι
  5. Βελτίωση μικρού τμήματος επαρχιακού δρόμου (τέλος ανηφόρας Κοκύλια)
  6. Τοποθέτηση φωτιστικών σηματοδοτών επικίνδυνης διασταύρωσης ΤΡΙΑΛΟΣ.

Από τον πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Περατάτων κ. Ευάγγελο Βαγγελάτο υποδείχτηκαν και άλλες μικρές παρεμβάσεις βελτίωσης στροφών εντός οικισμού Τραυλιάτων καθώς και μετακίνηση κολόνων ΔΕΗ που εμποδίζουν την οδική ασφάλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής δεσμεύτηκε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί και μας ανακοίνωσε:

  1. Διαπλάτυνση επαρχιακής οδού Δοριζάτων από οικία Τσούδη έως στροφή προς λιμάνι Πεσσάδας με δημοπράτηση.
  2. Περιμένουμε σύνταξη μελέτης από τον ειδικό μηχανικό Λιμενικών έργων κ.Διονύσιο Σβορώνο, για επέκταση μπαστουνιού λιμένα Πεσσάδας καθώς και μελέτη εργασιών μικρής κλίμακας για ασφάλεια τουριστικού αγκυροβολίου Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων.
  3. Μας τόνισε ότι άμεσα θα ξεκινήσει με μηχανήματα της Περιφερειακής Διοίκησης η διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού από Αδράκι έως οικισμό Καρούζα, ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια των κατοίκων αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.

Ευχαριστούμε τον κ.Κουρή για το ενδιαφέρον του για την Λειβαθώ στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της Πατρίδος μας. Αυτές οι μικρές παρεμβάσεις βελτιώνουν την καθημερινότητα και κάνουν την ζωή μας ασφαλέστερη με όσο το δυνατόν μικρότερες δαπάνες.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν κάτοικοι ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι Ιδιοκτητών που είχαν ενημερωθεί για την προγραμματισμένη συνάντηση από τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Ευάγγελος Κεκάτος

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam