Εορτασμός της “Ημέρας της Αστυνομίας” στην Κεφαλονιά

Εορτασμός της "Ημέρας της Αστυνομίας" στην Κεφαλονιά

Εορτασμός της “Ημέρας της Αστυνομίας” στην Κεφαλονιά

Με την δοξολογία χθες (23.10.2013) το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ολοκληρώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην δοξολογία, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Σωτήρης Κουρής, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κα Τζόγια Γρουζή, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Σπυρίδων Ματιάτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλληνίας Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Αυγέρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κεφαλληνίας Πύραρχος Μιλτιάδης Τετενές, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Καλιτσουνάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Tμήματος Aργοστολίου Αστυνόμος Α’ Γρηγόρης Γκίνας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Tμήματος Παλικής Αστυνόμος Β’ Γιώργος Iσαουί, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου Αστυνόμος Β’ Στάθης Θανάσης, συνταξιούχοι αστυνομικοί καθώς και πολίτες του νησιού.

Εορτασμός της "Ημέρας της Αστυνομίας" στην Κεφαλονιά

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, σε γραπτό του χαιρετισμό που αναγνώστηκε μετά το πέρας της δοξολογίας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Αστυνομικοί, συνοριακοί φύλακες, ειδικοί φρουροί, πολιτικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 20η Οκτωβρίου, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη, μια εξαιρετική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα τιμής, μια μέρα με ιδιαιτέρως έντονο το συναισθηματικό και συγκινησιακό στοιχείο. Την ημέρα αυτή, με το διττό και υψηλής συμβολικής δύναμης χαρακτήρα, τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζουμε την «Ημέρα της Αστυνομίας». Τιμούμε, με σεβασμό και ευλάβεια τη μνήμη του Προστάτη Αγίου της Ελληνικής Αστυνομίας και γιορτάζουμε με αισθήματα βαθειάς ικανοποίησης και ταπεινοφροσύνης την ημέρα που η Πολιτεία επέλεξε να τιμήσει το Σώμα και τo προσωπικό του, ως ένδειξη ανταπόδοσης για τη σημαντική εθνική και κοινωνική του προσφορά …………….…..

Η ελληνική κοινωνία να είναι βέβαιη πως η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, θα εξακολουθήσουν τον αγώνα τους για την εξασφάλιση της ευνομίας, της ομαλότητας και της ασφάλειας με ζήλο, με συνέπεια, με αυταπάρνηση. Όπως έχουν ταχθεί και όπως πάντοτε πράττουν. Με αποφασιστικότητα, με επαγγελματισμό, με ήθος, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα των πολιτών και στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Με παρακαταθήκη και οδηγό το έργο και τη στάση ζωής του Μεγαλομάρτυρα Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου.

Χρόνια Πολλά.»

email