Επίσημη έναρξη Εκδηλώσεων «Εβδομάδας Απόδημου»

 Έναρξη Εκδηλώσεων «Εβδομάδας Απόδημου»

Έναρξη Εκδηλώσεων «Εβδομάδας Απόδημου»

Με εξαιρετική επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012, έγινε η Επίσημη Έναρξη των Εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Απόδημου» στον Αύλειο Χώρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στην πόλη του Ληξουρίου.

Την Εκδήλωση τίμησαν με Χαιρετισμό , ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σ.Κουρής, οι Α/Δήμαρχοι, κ.Ε.Θεοφιλάτος και Ε.Κεκάτος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ.Μ.Κοτσιλήνης, ο τ.Νομάρχης  κ.Δ.Γεωργάτος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Δρ.Μ..Χιόνης και οι τ.Πρόεδροι της Ομοσπονδίας, κ.Ν.Πεκάτος και Απ.Αγγούριας.

Στο πρώτο μέρος της Εκδήλωσης παρουσιάστηκε η συνοπτική ιστορία της Ομοσπονδίας από την κ.Αγγ.Χιόνη και ακολούθησε παρουσίαση των Συλλόγων του Εξωτερικού από τους Εκπροσώπους των.

Συγκεκριμένα : Ν.Αφρική, κ.Ν.Πανάς, «Κέφαλος» Νέας Υόρκης, κ.Π.Μιχαλάτου, Αδελφότητα Ν.Υ., κ.Μ.Φουρνιώτη, Φιλαδέλφεια, κ.Χ..Κοκόλης και Νέας Υερσέης «Αγιος Γεράσιμος, κ.Αγγ.Χιόνη.

Στο δεύτερο μέρος έγινε η παρουσίαση της ιστορίας και Βράβευση της «Αδελφότητος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά» από τον Α/Περιφερειάρχη κ.Σ.Κουρή και τον Α/Δήμαρχο κ.Ε.Κεκάτο, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Κεφαλλονιάς, για την επετειακή 90χρονη πορεία της Αδελφότητας.

Τις Τιμητικές Πλακέτες της Βράβευσης  παρέλαβαν, ο Α/Πρόεδρος της Αδελφότητας κ.Ηλ.Αλυσανδράτος, ο Γ.Γ. κ.Ευάγγ.Σκλαβούνος και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης η κ.Κ.Τσαγκαράτου παρουσίασε την Ομοσπονδία  Σωματείων Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην Ελλάδα.

Τέλος , την Μουσική – Χορωδιακή Ενότητα της Εκδήλωσης, πλαισίωσαν  με επιτυχία, οι Κανταδόροι της Χορωδίας της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Τζώρτζης Δελλαπόρτας υπο την Διεύθυνση του Μαέστρου κ.Σπ.Θεοτοκάτου και η Μαντολινάτα της Ομοσπονδίας  με τον κ.Ν.Ρογκάκο (μαντολίνο – κιθάρα) την κ.Χ.Σπυράτου (μαντολίνο – τραγούδι) και την Σοπράνο κ.Κυρ.Τσαγκαράτου.

Η Εκδήλωση τελούσε υπο την τιμητική Αιγίδα της Α/Περιφέρειας, του Δήμου Κεφαλλονιάς και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

email