Επίσκεψη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη 359 ΜΑΕΔΥ των PZL

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε Πυροσβεστική Υπηρεσία

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία Νίκο Μηλιώτη και το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών και Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ Αντρέα Πανδή, επισκέφθηκε το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ των Ιονίων Νησιών.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Ιόνια Νησιά από τον Περιφερειακό Διοικητή Αρχιπύραρχο Γιώργο Μπήκα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής Νομού, Πύραρχος  Γιάννης Ζάχος και ο Υπασπιστής του Περιφερειακού Διοικητή, ο Επιπυραγός Αντρέας Ρίζος.

Σπυρίδων Σπύρου: «Απαιτείται συντονισμός και εγρήγορση για την προστασία των νησιών μας».

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε τα εξής:

« Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιέμαι με το Περιφερειακό Διοικήτη της Π.Υ αλλά μεσούσης της θερινής και αντιπυρικής περιόδου επισκέπτομαι σήμερα την Π.Υ για να ενημερωθώ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και να συντονίσουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα και προγραμματισμένα όλες μας τις δυνάμεις, για να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το οποιοδήποτε περιστατικό και να αποτρέψουμε δυσμενείς συνέπειες από την πύρινη λαίλαπα.

Είχα τον συντονισμό για την δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Ευχαριστώ τον Περιφερειακό Διοικητή για την ενημέρωση και τη συνεργασία που είχαμε και έχουμε, θα συντονιστούν και οι υπηρεσίες μας ώστε να θωρακίσουμε τις δυνάμεις μας και να προλάβουμε δυσάρεστα γεγονότα και περιστατικά, με στόχο πάντα να αποφύγουμε μεγάλες καταστροφές.

Θέλω επίσης, για μια ακόμα φορά, να εξάρω το έργο και τη συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων, στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και των περιουσιών των συμπολιτών μας.

Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων και κυρίως με την ετοιμότητα που επιδεικνύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έχει και την κύρια ευθύνη της πυρόσβεσης, θα αποφύγουμε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, προβλήματα, τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργήσει καταστρεπτικές συνέπειες.

Θέλω επίσης με την ευκαιρία να πω ότι μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έχουμε καλέσει σε πρόσκληση για την προμήθεια οχημάτων μικρών και ευέλικτων, για τις πόλεις».

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ των Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχος Γιώργος Μπήκας δήλωσε τα εξής:

« Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την επίσκεψη και τη συνεργασία που είχαμε.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν αναπτύξει τον σχεδιασμό δασοπυρόσβεσης, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό που έχουμε καταρτήσει και για το προσωπικό και για τα μηχανήματα μας και μπορώ να πω ότι είναι στην ύψιστη ετοιμότητα.

Λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζουν οι μετεωρολογικές  και καιρικές συνθήκες αυτή την περίοδο, είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε συμβάν που θα παρουσιαστεί.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των πολιτών γιατί είναι όντως καθοριστική, τόσο στον εντοπισμό των πυρκαγιών, όσο και για την εθελοντική τους συνδρομή κατά το έργο της κατάσβεσης. Θέλουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να αποφεύγονται οι πυρκαγιές αυτή την περίοδο, να μην κάνουν εργασίες στην ύπαιθρο και όπως έχουμε πει κατά επανάληψη, η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.

Αυτή τη στιγμή έχει προσληφθεί από την Π.Υ προσωπικό πενταετούς υποχρέωσης, περίπου 4.000 άτομα και οι εποχικοί που προσλαμβάνονται κάθε αντιπυρική περίοδο και μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε καλά επίπεδα, όσον αφορά το προσωπικό.

Και τα οχήματα μας είναι συντηρημένα και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε συμβάντος».

Επίσκεψη στη 359 ΜΑΕΔΥ (PZL)

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία Νίκο Μηλιώτη και το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΙΝ και Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ Αντρέα Πανδή, επισκέφθηκε τη 359 ΜΑΕΔΥ των PZL η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

Εκεί τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας Σμήναρχος Πέτρος Σαράντος. Ο κύριος Σπύρου, για μια ακόμα φορά, επεσήμανε τη σημαντική συμβολή που έχει η μονάδα στην αντιπυρική προστασία και κυρίως στη πρόληψη με τις συχνές περιπολίες αλλά και κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών, αποτρέποντας την επέκταση τους και βοηθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, συνεργάστηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες, Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά, Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή και Λευκάδας Θόδωρο Βερύκιο, για την ετοιμότητα και τον συντονισμό κατά τόπους, με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια αντιπυρικής θωράκισης των νησιών μας.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam