Εξαγριωμένοι “Ρομά” έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου

Επεισόδια χθες βράδυ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου

Επεισόδια χθες βράδυ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου.

Απίστευτη τροπή πήρε αργά το απόγευμα η υπόθεση της ληστείας της 85χρονης γυναίκας στα Μαυράτα. Σήμερα οδηγήθηκαν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, ένα 42χρονος Κεφαλονίτης και δυο νεαροί Ρομά μέλη της οικογένειας που ζει μόνιμα στο νησί μας.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι Ρομά που είναι έξω του  Δικαστικού Μεγάρου, ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο με εγγύηση τον Κεφαλονίτη ενώ οι δυο Ρομά προφυλακίστηκαν και δεν τους επιτράπηκε εγγύηση. Κατά τα λεγόμενά τους επίσης, οι δυο νεαροί ρομά “αναγκάστηκαν” να ομολογήσουν ότι συμμετείχαν στη ληστεία επειδή κακοποιήθηκαν απο αστυνομικούς.

Η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει με εγγύση τον Κεφαλονίτη και να μην δοθεί η ίδια ευκαιρία και στους Ρομά τους προσβάλλει, την θεωρούν ρατσιστική για αυτό ξεσηκώθηκαν και απαιτούν να ξαναδεί το θέμα ο εισαγγελέας και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν δεκάδες παιδιά και γυναίκες Ρομά ζητώντας «δικαιοσύνη».

Η κατάσταση  στον χώρο του δικαστηρίου είναι έκρυθμη ενώ 3-4  αστυνομικοί εμφανίστηκαν μέσα από το δικαστήριο. Οι Κεφαλονίτες  που βρίσκονται στην περιοχή παρακολουθούν αποσβολωμένοι τα γεγονότα. Πραγματικά πρωτοφανή για το νησί μας.

Οι Ρομά μας δήλωσαν ότι δεν θα φύγουν από τον χώρο αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και στα δικά τους παιδιά.

Αυτή ειναι η άποψη των Ρομά, δεν καταφέραμε να βρούμε τον δικηγόρο του Κεφαλονίτη να μάθουμε ολοκληρωμένα πως έχει το συμβάν.

Γύρω στις 1.00 πμ η συγκέντρωση διαλύθηκε με την δεύτερη εμφάνιση της πυροσβεστικής και το σβήσιμο της φωτιάς. Πάντως οι Ρομά υποσχέθηκαν ότι το πρωί θα επιστρέψουν πάλι έξω απο τα διαστήρια.

email
Πηγή άρθρου: kefaloniapress.gr