Γέμισαν το μπαστούνι με λουλούδια και δέντρα ομάδες Ελλήνων και Άγγλων εθελοντών της Κεφαλλονιάς

Ομάδες Εθελοντών

Ομάδες Εθελοντών (Πηγή φωτογραφίας:kefalonitikanea.gr)

Ολοκληρώθηκε η κοινή δράση των Kefalonistas και των Beach Buddies (κοινότητα Άγγλων στην Κεφαλονιά) όπου καθάρισαν, έσκαψαν και φύτεψαν το χώρο υποδοχής στο μπαστούνι υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Η δράση ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 3:00 το μεσημέρι. Εθελοντές όλων των ηλικιών και από διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, της Ελλάδας αλλά και του κόσμου βοήθησαν στον καλλωπισμό του χώρου που αποτελεί μία από τις πρώτες εικόνες της Κεφαλονιάς που βλέπουν οι χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στο νησί. Ταυτόχρονα όμως το μπαστούνι αποτελεί και έναν ευχάριστο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής για τους ίδιους τους Αργοστολιώτες και τους Κεφαλονίτες.

Και μια και είπαμε για Αργοστολιώτες δυστυχώς οι εκπρόσωποι της πρωτεύουσας του νησιού έλαμψαν διά της απουσία τους… ενώ παρούσα ήταν η Λειβαθώς, η Ζάκυνθος, η Αθήνα κι ο Πειραιάς, η μακρινή Σύμη, ακόμη και η Νέα Υόρκη! Οι Αργοστολιώτες μάλλον προτίμησαν ήλιο και καφέ στην Πλατεία Αργοστολίου παρά την τσάπα και το φτυάρι στο μπαστούνι του λιμανιού… (αν ξεχάσαμε κανέναν είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε)

Αφήσαμε τελευταίους τους Άγγλους του νησιού που για μία ακόμη φορά έδειξαν το πόσο νοιάζονται για τον τόπο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Το σκάψιμο ήταν πολύ αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε στο τέλος, ενώ η μικρή βροχή που έπιασε κάποια στιγμή μάλλον είπε να ρίξει το πρώτο νερό στον νέο πλέον κήπο του λιμανιού.

Σημαντική ήταν και η προσφορά σε φυτά από ιδιώτες και επαγγελματίες (θα ακολουθήσει λίστα με όσους βοήθησαν) ενώ παρούσα ήταν για μία ακόμη φορά και η ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Kefalonistas & Beach buddies

Kefalonistas & Beach buddies.

email
Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr