Γερ. Μ. Βαρδαραμάτος: «1923-1975: Στιγμές της ιστορίας του Αθλητισμού στην Κεφαλλονιά»

Στιγμές της ιστορίας του Αθλητισμού στην Κεφαλλονιά

Στιγμές της ιστορίας του Αθλητισμού στην Κεφαλλονιά

Πρόσφατα κυκλοφόρησε πολυσέλιδο βιβλίο για τον αθλητισμό στην Κεφαλλονιά από τον Γεράσιμο Μ. Βαρδαραμάτο με τίτλο: «1923-1975: Στιγμές της ιστορίας του Αθλητισμού στην Κεφαλλονιά».

Το βιβλίο είναι καταγραφή τεκμηρίων (φωτογραφιών, δημοσιευμάτων και λοιπών στοιχείων) που καλύπτουν σημαντικά σημεία της περιόδου από το 1923-1975. Η συγγραφή, η έρευνα, η συγκέντρωση και η φωτογράφιση των πληροφοριών έγινε μετά από μακροχρόνια προσπάθεια του Γερασίμου Μ. Βαρδαραμάτου και το βιβλίο το αφιέρωσε στην μνήμη του πατέρα του Μαρίνου και σε όλους όσους δίδαξαν, μέσω του αθλητισμού, στην Κεφαλλονιά ήθος και διαχρονικές αξίες.

Χωρίζεται σε 8 τμήματα:

Από αρχές καταγραφής μέχρι τον Πόλεμο

Από τον Πόλεμο μέχρι τη χρησιμοποίηση του Σταδίου Α ΒΕΡΓΩΤΉ

Από το 1959-1965

Από το 1966-1975

Φωτογραφίες από όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες

Διάφορα τεκμήρια

Πορτραίτα πρωταγωνιστών

Κατάλογο όλων των αναγραφόμενων ονομάτων

Στιγμές της ιστορίας του Αθλητισμού στην Κεφαλλονιά

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: Κάθε Κεφαλλονίτισσα και κάθε Κεφαλλονίτης έχει συμβάλλει στην πορεία του αθλητισμού, αν μη τι άλλο, συμμετέχοντας έστω στις καθιερωμένες Γυμναστικές Επιδείξεις των Δημοτικών Σχολείων, αλλά και της Μέσης Εκπαίδευσης… το παρόν βιβλίο είναι μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης και συγκέντρωσης τεκμηρίων σχετικών με τη θεματική… Υπήρξαν φορές που «οι πόρτες ήταν κλειστές» κι άλλες τόσες που με ευγένεια συμπατριώτες μας κατέθεσαν τις προσωπικές τους αναμνήσεις κι έτσι ίσως το έργο αυτό δώσει έναυσμα συγκέντρωσης επιπρόσθετου υλικού, ώστε να γίνει εφικτή στο μέλλον συμπληρωματική έκδοση».

Για προμήθεια του βιβλίου επικοινωνήστε με τον Μάκη Βαρδαραμάτο στα:

6979 52 60 52

26710 24508

στο mail : livarda [at] yahoo [dot] gr (κ. Λίζα Βαρδαραμάτου).

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

email