H κ. Ελπίδα Κατσαϊτη, το KefaloniaPress και ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ

Διαδημοτική

Διαδημοτική

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Υπήρξε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας KefaloniaPress το οποίο αναφέρει τα εξής:

Η νέα κόντρα Λιμενικού Ταμείου – πρ. Διαδημοτικής φέρνει την ιδιωτικοποίηση στα σκουπίδια;

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αρνείται να πληρώσει 250.000 ευρω που διεκδικεί η Διαδημοτική και καταφεύγει σε ιδιωτική εταιρεία για την καθαριότητα των λιμανιών!

Ομόφωνο ΟΧΙ της Διαδημοτικής στην ιδιωτική εταιρεία για χρήση των χώρων της , μπλοκάρει την υπόθεση και μεγαλώνει την κόντρα!

Μεγάλη αναστάτωση χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της πρώην Διαδημοτικής. Συναγερμός και στους εργαζόμενους της καθαριότητας.

Αιτία;

Η επιστολή από εταιρεία των Αθηνών προς την Διαδημοτική, η οποία ανέφερε ότι προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα καθαρισμού όλων των λιμανιών της Κεφαλονιάς, κάνει άιτημα στην Διαδημοτική να χρησιμοποιήσει τον ΧΥΤΑ για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρ. Διαδημοτικής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (δηλαδή μεταξύ δυο επιχειρήσεων του Δήμου Κεφαλονιάς) έχει ξεκινήσει με την διεκδίκηση της Διαδημοτικής ,και με εξώδικο, 250.000 ευρώ για τις υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρει στα λιμάνια του νησιού μας και τα οποία ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Πλην όμως το Λιμενικό Ταμείο δεν αποδίδει το ποσόν επικαλούμενο νομικά ζητήματα. Παρόλο που το Λιμενικό Ταμείο δεν πληρώνει, η Διαδημοτική εξακολουθεί να μαζεύει τα σκουπίδια από τα Λιμάνια.

Σύμφωνα με την επιστολη της εταιρείας , φαίνεται ότι το Λιμενικό Ταμείο προσέφυγε σε ιδιωτική εταιρεία για να εξασφαλίσει την καθαριότητα των χώρων του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής απάντησε ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ στο αίτημα της ιδιωτικής εταιρείας και μπλοκάρισε την υπόθεση.

Χωρίς την άδεια της Διαδημοτικής να γίνεται η μεταφορά των σκουπιδιών στο χώρο της, η ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να δουλέψει. Που θα πετάει τα σκουπίδια?

Από τους εργαζόμενους καταγγέλθηκε η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, διότι λένε , σήμερα τα λιμάνια, αυριο μπορεί να είναι η Πλατεία, μεθαύριο κάτι άλλο, αν όλα αυτά δοθούν σε ιδιώτες, εμείς χάνουμε τη δουλειά μας.

Από την άλλη το Λιμενικό Ταμείο φαίνεται να προτιμά να πληρώνει μια ιδιωτική εταιρεία και όχι την εταιρεία του Δήμου καθώς δεν μπορούν να βρουν λύση για τα διεκδικούμενα από την Διαδημοτική 250.000 ευρώ.

Η κόντρα καθημερινά μεγαλώνει : εξώδικο η Διαδημοτική για τα 250.000 ευρώ, ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας το Λιμενικό Ταμείο. Η ιστορία οδηγείται μάλλον στις δικαστικές αίθουσες. Θα έχει προηγηθεί βέβαια συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς όπου προβλέπεται να γίνει ” κόλαση” !

Aυτή η ανάρτηση έφερε την αντίδραση της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Ελπίδας  Κατσαϊτη που με Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Ελπίδα Κατσαΐτη

Ελπίδα Κατσαΐτη

NΤΡΟΠΗ ΣΤΟ KEFALONIAPRESS για το άρθρο του σχετικά με την κόντρα Διαδημοτικής-Λιμενικού Ταμείου

Για μια ακόμη φορά, ο γνωστός πλέον πληροφοριοδότης του kefaloniapress και όχι μόνο, «ξαναχτύπησε» με αισχρά ψεύδη και ανακρίβειες.

Στο Λιμενικό Ταμείο έγινε προσφορά στις 20/11/2013 από ιδιωτική εταιρεία, να παίρνει ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, στερεά απόβλητα και κατάλοιπα, έναντι του ποσού των ευρώ 2.460 ετησίως. Καμμιά σχέση αυτά με καθαριότητα όλων των λιμανιών, όπως γράφετε.

Η ίδια εταιρεία ζήτησε από την Διαδημοτική να της επιτρέψει να χρησιμοποιεί το ΧΥΤΑ, γιατί «προτίθεται» να κάνει συνεργασία με το Λιμ. Ταμείο. Το «προτίθεται» από το « υπογράφηκε σύμβαση» με το Λιμ. Ταμείο, έχει τεράστια διαφορά.

Σήμερα 22/11/2013 συζητήθηκε η προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας, στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου και ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

Πως λοιπόν στοιχειοθετούνται τα όσα στο άρθρο σας γράφετε. Μόνο μένος και κακοήθεια διακρίνεται.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει κάνει παραδειγματική υπομονή και έχει ανεχτεί καταστάσεις, μόνο και μόνο για να πάνε τα χρήματα στους εργαζόμενους της Διαδημοτικής και όχι εκεί που κάποιοι «σπρώχνουν καταστάσεις» και οι εργαζόμενοι ευτυχώς το ξέρουν και το αναγνωρίζουν.

Εγώ όμως θα θέσω στους αναγνώστες κάποια ερωτήματα:

Η ιδιωτική αυτή εταιρεία, δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να εισχωρήσει στην Κεφαλονιά, έκανε την εμφάνισή της σε δημοπρασία ανάμεσα στην Διαδημοτική και την ΕΠΕ. (ΕΠΕ, οι εργαζόμενοι που δεν μπορούσαν να απορροφηθούν από την πρώην Διαδημοτική και έπρεπε να απολυθούν).

Ποιος λοιπόν ειδοποίησε την εταιρεία τότε ;

Ποιος ειδοποίησε την εταιρεία τώρα, να κάνει προσφορά στο Λιμ.Ταμείο, ποιος ήξερε ότι το Λιμ Ταμείο έχει συγκεκριμένη ανάγκη και ποιος έχει δημιουργήσει την ανάγκη αυτή του Λιμενικού Ταμείου και για ποιο λόγο;

Ποιος κερδίζει από την διάλυση της ΕΠΕ ( γνωστά τα προβλήματα των εργαζομένων) ;

Ποιος μετά την διάλυση της ΕΠΕ, έχει βλέψεις για να αναλάβει, ως ιδιώτης, «τα σκουπίδια» στην Κεφαλονιά ; Μήπως μάλιστα έχει «επενδύσει», αγοράζοντας μεγάλη έκταση, σε συγκεκριμένη περιοχή ;

Για ποιο λόγο έγινε «έκτακτο» συμβούλιο στην Διαδημοτική ;

Για ποιο λόγο εκεί ειπώθηκε, ότι το Λιμενικό Ταμείο, έκανε σύμβαση με την εταιρεία ύψους 85.000 ευρώ ;

Ποιος έκανε την εισήγηση ;

Γιατί δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για την στάση του Λιμ. Ταμείου ;

Όταν μέλος του Δ.Σ ενημέρωσε, ότι τα όσα λέει ο εισηγητής είναι ψευδή γιατί ενημερώθηκε από το Λιμ. Ταμείο, το οποίο δεν έχει καν συζητήσει την πρόταση, τι έκαναν μετά ;

Γιατί τόσος «ντόρος» και δημοσιότητα για το ΟΧΙ της Διαδημοτικής ;

Κύριοι, τα πράγματα είναι πολύ απλά :

Η Διαδημοτική, δέχθηκε ένα αίτημα για το ΧΥΤΑ. Εντελώς απλά μπορούσε να δώσει μια αρνητική απάντηση….. Θα περίμενε αν ήθελε, να δεί και το ποια θα ήταν η απόφαση του Λιμ. Ταμείου, που είναι επίσης αρνητική και το θέμα τελείωνε εκεί………. Κάποιοι όμως για τους δικούς τους λόγους, τους οποίους δυστυχώς γνωρίζουμε, δεν είναι οι μόνοι έξυπνοι, ήθελαν ντόρο και δημοσιότητα για να «κρυφτούν» πίσω από τις λέξεις και τις….εντυπώσεις.

ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΤΕ……ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ……

Εγώ ερωτήματα σας έθεσα…προβληματιστείτε και αντιληφθείτε το ποιος παίζει παιγνίδια και γιατί και μπροστά στο να πετύχει αυτό που θέλει «χρησιμοποιεί» τους πάντες.

Το πολύ λυπηρό βέβαια είναι ότι κάποιοι άνθρωποι , «σιγοντάρουν» παραχωρώντας βήμα.

Παραθέτω τα επίμαχα σημεία από την αίτηση της εταιρείας στην Διαδημοτική και από την προσφορά της εταιρείας στο Λιμ. Ταμείο.

Η εταιρεία μας προτίθεται να συνεργαστεί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας Ιθάκης, αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών ευκολιών αποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων πλοίων, που προσεγγίζουν την θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Παρακαλούμε όπως μας χορηγηθεί βεβαίωση από την υπηρεσία σας, για την τελική διάθεση και απόρριψη αστικών απορριμάτων που θα παραλαμβάνει η εταιρεία μας από τα πλοία που προσεγγίζουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από την έναρξη της σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο.»

katsaiti2H ιστοσελίδα KefaloniaPress απάντησε στην κ. Ελπίδα Κατσαϊτη

Kefaloniapress

Kefaloniapress

Οργισμένη και “επιλεκτική” απάντηση του Λιμενικού Ταμείου σε δημοσίευμά μας

Με τίτλο “NΤΡΟΠΗ ΣΤΟ KEFALONIAPRESS ” η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ελπίδα Κατσαϊτη Η απαντά στη δημοσίευση του kefalonia press: H νέα κόντρα Λιμενικού – Διαδημοτικής φέρνει ιδιωτικοποίηση στα σκουπίδια?

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πρέπει -κατά την κυρία Κατσαϊτη- να ντρέπεται το kefaloniapress, όταν και η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ανεφέρεται ακριβώς στο ίδιο θέμα με τον ίδιο τρόπο.

Tο δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ στο οποίο αναφέρεται το ΚefaloniaPress

HMEΡΗΣΙΟΣ

Χαμός έγινε χθες στο Συμβούλιο της Διαδημοτικής, όπου έφτασε για συζήτηση το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητος εκτός Κεφαλονιάς να της δοθεί άδεια για να μαζεύει, για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου, τα απορρίμματα στους χώρους των Λιμανιών όλου του νησιού. Το αίτημα τελικά απορρίφθηκε ομόφωνα, αλλά έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους!

Η υπόθεση έρχεται ως συνέχεια της οφειλής που απαιτεί η Διαδημοτική από το Λιμενικό Ταμείο, η οποία, όπως αποκάλυψε ο «Η», φτάνει στο ύψος των 255.000 ευρώ και γι’ αυτό η Διαδημοτική έχει στείλει εξώδικο προς το Λιμενικό Ταμείο. Στο εξώδικο δεν έχει απαντήσει ακόμα το Λ. Τ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξ όσων ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Διαδημοτικής, το Λιμενικό Ταμείο, ενώ δεν αναγνωρίζει την οφειλή των 255.000 ευρώ, ήλθε σε επαφή με την ιδιωτική εταιρεία καθαριότητος προκειμένου να «ξεπεράσει» την απαίτηση της Διαδημοτικής, αλλά και να βρεθεί τρόπος συγκομιδής των απορριμμάτων στα Λιμάνια. Προφανώς όμως το Λ.Τ. δεν γνώριζε ότι υπάρχει νόμος που αναφέρει ότι μιά ιδιωτική εταιρεία για να κάνει μιά τέτοια συγκομιδή πρέπει προηγουμένως να πάρει την έγκριση της Διαδημοτικής!

Ετσι, η ιδιωτική εταιρεία καθαριότητος, κατέθεσε το αίτημά της, όπως προαναφέραμε, στην Διαδημοτική και η απάντηση ήταν ομόφωνα αρνητική, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να εγκρίνουμε ένα «εγχείρημα» που είναι σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και που έρχεται ως …«κόλπο» για να ξεπεραστεί η απαίτηση της οφειλής μας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής και υπό την προεδρία του κ. Αγγελου Γαλάτη, πήραν μέρος οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μάκης Βαγιωνίτης και Ευάγγελος Θεοφιλάτος, ο κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο κ. Σπύρος Σαμούρης και ο κ. Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, ενώ από την πλευρά των Εργαζομένων παρέστησαν ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ερωτόκριτος Καραβιώτης και ο εκπρόσωπος κ. Παναγής Σταματάτος.

email