Η “Άγρα πελατών” έφερε σύσκεψη τοπικών Φορέων

Τρία Κρουαζιερόπλοια «κοιτούν» το Αργοστόλι

Τρία Κρουαζιερόπλοια «κοιτούν» το Αργοστόλι.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου με θέμα την επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής κατά των κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων και την αποβίβαση των επιβατών τους στην πόλη μας.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. ΚΕΚΑΤΟΣ Ευάγγελος , ο Λιμενάρχης Κεφαλληνίας, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Κεφ/νιας και εκπρόσωποι των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του λιμένα (ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, Τουριστικά γραφεία, Ναυτικοί πράκτορες, Διανομές φυλλαδίων, Τουριστικά τρενάκια κ.λ.π.).

Κατά την σύσκεψη εκφράστηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων επαγγελματιών η πρόθεση για συνεργασία με τις αρχές μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

Επισημάνθηκε το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί εφόσον παρουσιαστούν φαινόμενα άγρας πελατών και για την πρόληψη του φαινομένου αυτού έγινε εκ νέου ενημέρωση για την απόφαση της Λιμενικής Αρχής σύμφωνα με την οποία καθορίζονται συγκεκριμένα όρια για την διάθεση διαφημιστικών φυλλαδίων, χαρτών, προβολή προϊόντων κ.λ.π. από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.

Επίσης, έγινε σαφές ότι, μετά από απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, τέτοιες δραστηριότητες δεν επιτρέπονται στον χώρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Nα σας θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν μετά την κλήση σε απολογία Τουριστικού Γραφείου στο Αργοστόλι από το Λιμεναρχείο . Δείτε στο http://www.kefaloniatoday.com/kefalonitika/klisi-se-apologia-gia-agra-pelaton-sto-argostoli-74624.html

Και η απάντηση του Τουριστικού Γραφείου στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.kefaloniatoday.com/koinonika/agra-pelaton-sto-argostoli-h-apantisi-tis-avalon-travel-74632.html

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team