Η Επτανησιακή Μουσική στο Badminton

ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ - ΣΠΥΡΟΥ

ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ - ΣΠΥΡΟΥ

Η συναυλία οργανώθηκε από τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία και δόθηκε στις 2 Απριλίου στο θέατρο Badminton στην Αθήνα.

Μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, με ήχους επτανησιακής μουσικής που μετέδιδε η χορωδία & μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, η συναυλία – αφιέρωμα στην επτανησιακή μουσική, εντάχτηκε στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών: «Θέματα της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού» που διεύθυνε ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και τη σύμπραξη των πολιτιστικών σωματείων: «Σύλλογος Κεφαλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων», «Αδελφότητα Κεφαλήνων και Ιθακησίων Πειραιά» και «Φίλοι της Φιλαρμονικής Ληξουρίου».

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της γιορτής του επτανησιακού πολιτισμού ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την παρουσία πλήθους κόσμου, υπουργών, βουλευτών των νησιών του Ιονίου Πελάγους, καθώς επίσης και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Σερενάτες, βαρκαρόλες, λεμβωδίες, άριες, καντάδες & αρέκιες μάγεψαν το κατάμεστο από κόσμο θέατρο σε μια μουσική πανδαισία, ερμηνευόμενες από τους εξαιρετικούς σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αντώνη Κορωναίο και Διονύσιο Σούρμπη, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους θεατές που συμμετείχαν τραγουδώντας και χειροκροτώντας ενθουσιασμένοι.

Η πολύχρονη πορεία του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, ο σεβασμός και η πλούσια υποδομή του στις ρίζες της μουσικής παιδείας των νησιών του Ιονίου, δημιούργησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συναυλίας, υποθήκης και για το μέλλον.

Η συναυλία αυτή κατάφερε μέσα σε δύο ώρες να χωρέσει τις πιο δυνατές στιγμές της Επτανησιακής μουσικής, από τους κλασσικούς συνθέτες και ποιητές της, ως το λαϊκό τραγούδι της καντάδας και τις αρριέτες. Τραγούδια όπως οι γνωστή σε όλους μας, Κεφαλλονίτικη καντάδα ”Εις τον αφρό της θάλασσας” και η Ζακυνθινή καντάδα ”Απόψε την κιθάρα μου” που συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα ο εξαίρετος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης δίκαια καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη επίσκεψη του μαέστρου, Παναγή Μπαρμπάτη, στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη μεταφορά της συναυλίας αυτής σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστου Ανθη.

Η συναυλία θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη τη Δευτέρα 21 Μαΐου στις 19:00 από το τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΤ και δορυφορικά από την ERTworld στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam