Η εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε» ανάδοχος για την κατασκευή γέφυρας στη θέση «Χάρακας» στην Κεφαλονιά

ΙΟΝΙΟΣ Α.ΕΗ εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε» επιλέχθηκε, μετά από διαγωνισμό, να κατασκευάσει το έργο της γέφυρας στη θέση «Χάρακας», στην Κεφαλονιά.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6.980.000€ και αφορά στην κατασκευή σύμμεικτης γέφυρας (από δομικό χάλυβα και από οπλισμένο σκυρόδεμα) μήκους 80 μέτρων, καθώς και λοιπών απαιτούμενων έργων στην επαρχιακή οδό αριθμ. 25 (Αργοστόλι-Φισκάρδο) στη περιοχή του «Χάρακα» (πάνω από το Μύρτο).

Το έργο είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθεί το τμήμα που έχει υποχωρήσει, λόγω κατακερματισμένης ζώνης υπάρχοντος τεκτονικού ρήγματος. Η προβλεπόμενη διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι ένα έτος. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά το τέλος της θερινής περιόδου, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, καθότι ο δρόμος θα κλείσει για ένα διάστημα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παραπλήσια οδό.

«Ένα έργο πνοής για το νησί της Κεφαλονιά και ιδιαίτερα για τη Β. Κεφαλονιά γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam