Οι «Κουρλοί της Κεφαλονιάς» κέρδισαν το δεύτερο βραβείο του Red Bull Flugtag

«Οι Κουρλοί της Κεφαλονιάς»

Τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης κατέκτησαν «Οι Κουρλοί της Κεφαλονιάς».

Τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης κατέκτησαν «Οι Κουρλοί της Κεφαλονιάς» στο Red Bull Flugtag που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Νερού, στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Το διαγωνισμό αυτοσχέδιων πτήσεων παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 θεατές.

Τι είναι το Flugtag;

To Flugtag προκαλεί τους γενναίους και έξυπνους να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να πιλοτάρουν μία αυτοσχέδια ιπτάμενη μηχανή απογειώνοντας την από μία πλατφόρμα ύψους 6 μέτρων, με την ελπίδα να πετάξουν στον μπλε ορίζοντα… ή να βυθιστούν στο νερό.

Οι συμμετοχές

Αρχαία σανδάλια, καρότα, μπανάνες, ρολόγια τοίχου, τσαρούχια, αλλά ακόμα και ένα U.F.O. και η ελληνική Βουλή, είναι μόνο κάποια από τα ευφάνταστα οχήματα που πήραν φόρα από τον διάδρομο απογείωσης 33 μέτρων για να βουτήξουν στα νερά του Φαλήρου. Θεαματικές πτήσεις και πτώσεις, ξεκαρδιστικές σκηνικές παρουσίες και απρόβλεπτες στιγμές, όπως μια πρόταση γάμου – κυριάρχησαν στο ιπτάμενο γεγονός του καλοκαιριού σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη του 2005 στον Άγιο Κοσμά.

Οι «Κουρλοί της Κεφαλονιάς»

Οι «Κουρλοί της Κεφαλονιάς» κέρδισαν τη δεύτερη θέση, με τον «Φούρδακα», την αυτοσχέδια μηχανή που κατασκεύασαν, αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πτήση που έφτασε τα 16.7 μέτρα . Μαζί με τη δεύτερη θέση οι «κουρλοί» κέρδισαν μαθήματα Παραπέντε, για όλα τα μέλη της ομάδας, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr