Οι Σαμαρείτες στην βραχονησίδα Βαρδιάνους για καθαρισμό εκκλησίας

Οι Σαμαρείτες στην βραχονησίδα Βαρδιάνους

Οι Σαμαρείτες στην βραχονησίδα Βαρδιάνους.

Μια ομάδα 5 Εθελοντών Σαμαρειτών, διανυκτερεύοντας Σάββατο – Κυριακή στις 07/08-07-2012 ( από ώρα και τις δύο ημέρες 05.30 – 22.00 ) και το Σάββατο ( από ώρα 06.00 – 22.00 ) 14-07-2012, και αφού μεταφέραμε όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως π.χ ξυλεία, χρώματα κ.λ.π στην βραχονησίδα Βαρδιάνοι, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας  (π.χ όλο το μονοπάτι από Φάρο έως την εκκλησία ) καθώς και να τοποθετήσουμε την απαραίτητη Ουρανία εντός του Ναού.

Η διάθεση όμως των Σαμαρειτών ξεπέρασε αυτό το οποίο είχαμε προγραμματίσει και έτσι έγιναν πολλές περισσότερες εργασίες. Το ερχόμενο Σάββατο, 21-07-2012, θα μεταβούμε για ολοκληρώσουμε τις λεπτομέρειες.

Οφείλω να ευχαριστήσω την κυρία Άννα Ζαπάντη και την εταιρεία «Μαρούλης», για την υποστήριξη τους στο να προμηθευτούμε τα υλικά, τα οποία μεταφέραμε με βάρκα στην νησίδα.

Η καταπόνηση λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς η ζέστη ήταν υπερβολική, μετατρέπει την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες ακόμα πιο δύσκολη, υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Εθελοντή Σαμαρείτη Μάριο Μπενετάτο ο οποίος μας προσέφερε τα υπέροχα γεύματα και ότι άλλο χρειαστήκαμε στην απέναντι από την νησίδα παραλία του Μέγα Λάκκου, όπως επίσης τον κ. Γεράσιμο Γαλανό για την βοήθειά του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπαρχηγό του Τμήματος κ. Στέφανο Κουνάδη ο οποίος διέθεσε το σκάφος του πραγματοποιώντας πολλά δρομολόγια, καθώς και στις Σαμαρείτισσες οι οποίες υπερέβησαν εαυτόν.
Ελπίζουμε ο κόσμος που θα το επισκεφθεί στο πανηγύρι να μείνει ικανοποιημένος.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam