Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων στην Κεφαλλονιά

Στις 9-10 Απριλίου και ώρες 16:30-21:30 θα διοργανωθεί στη Κεφαλονιά το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τις επιχειρήσεις ή φορείς ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα του Νομού Κεφαλονιάς που υποχρεούνται στην εκπαίδευση των ίδιων των ιδιοκτητών/υπεύθυνων ή διοικητικού προσωπικού ή και προσωπικού εργασίας, βάση της Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616.

Αφορά όλες τις επιχειρήσεις και φορείς ανεξαρτήτως μεγέθους που εμπλέκονται με οποιαδήποτε μορφή με τρόφιμα είτε στον τομέα της Παραγωγής ή Μεταποίησης ή Διακίνησης ή Διάθεσης/Πώλησης κτλ.

Τα σεμινάρια προσφέρουν πολλαπλό όφελος για τις επιχειρήσεις/φορείς, εφόσον έτσι εκπληρώνονται οι βασικές Υγειονομικές Νομιμοποιητικές υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ποιότητα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους, μέσω των Πιστοποιήσεων που λαμβάνουν στο τέλος του Προγράμματος Εκπαίδευσης, και που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην προβολή τους.

Συγκεκριμένα:

Βάση των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, μια επιχείρηση ή Φορέας, υποχρεούται να φροντίσει να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων, ακόμη και αν έχει ως μοναδικό απασχολούμενο τον ιδιοκτήτη.

Η Βασική αυτή υποχρέωση ελέγχεται κατά τις επιθεωρήσεις των ελεγκτικών φορέων, καθώς και με την εφαρμογή του «Διατροφικού Τειρεσία».

Το κόστος του Προγράμματος δύναται να είναι επιδοτούμενο από το ΛΑΕΚ.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα γίνεται με τηλεφωνική συμμετοχή μέσω απλών διαδικασιών.

Προθεσμία εκδήλωσης συμμετοχής έως την Τρίτη 20 Μαρτίου.

Πληροφορίες για συμμετοχή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-20:30 και Σάββατο 9:00-14:30, στα τηλ.: 801 11 37 100 (αστική χρέωση), 2810313773 και στο email: [email protected].

Υπεύθυνη Προγράμματος – Πληροφοριών :

κα Μπιστιτζιάνου Λίτσα

 

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam