«Καμπάνια» για αποφυγή άσχημων περιστατικών από Βρετανούς τουρίστες

Ο Βρετανός πρέσβης στην Π.Ι.Ν

Ο Βρετανός πρέσβης στην Π.Ι.Ν

Ο Βρετανός Πρέσβης στη χώρα μας, David Landsman, επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.

Κατά τη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης και η Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Νησιωτικής πολιτικής, Σμαράγδα Σαρδελή.

Ο Βρετανός Πρέσβης επισκέπτεται την Κέρκυρα με την ευκαιρία της έκθεσης «Ο Edward Lear και τα Ιόνια νησιά», την οποία θα εγκαινιάσει σήμερα το απόγευμα.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τους στενούς φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τη χώρα μας, αλλά κυρίως με τα Ιόνια νησιά, ενώ επεσήμανε με έμφαση ότι η Περιφέρειά μας αποτελεί, όπως πάντα, έναν ελκυστικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό, τον οποίο επιλέγουν παραδοσιακά οι Βρετανοί τουρίστες.

Ο κ. Σπύρου προσκάλεσε το Βρετανό Πρέσβη -σε εύθετο χρόνο- να επισκεφθεί μαζί με Άγγλους δημοσιογράφους και να περιηγηθεί σε όλα τα Ιόνια νησιά από τα Διαπόντια μέχρι την Ιθάκη.

 «Καμπάνια» για αποφυγή άσχημων περιστατικών από Βρετανούς τουρίστες

 Ο κ. David Landsman, καθώς και η κ. Σάρα Τυχηρού, Πρόξενος της Μ. Βρετανίας στην Κέρκυρα, αναφέρθηκαν και στην «καμπάνια» που θα ξεκινήσουν, με στόχο την αποφυγή άσχημων περιστατικών από Βρετανούς τουρίστες στους οποίους και θα διανείμουν ειδικά φυλλάδια, αναφορικά με την κατανάλωση υπερβολικών δόσεων ποτού, την οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ κλπ.

Επίσης, τόνισαν ότι τα φαινόμενα παρεκτροπών ευελπιστούν ότι τα μειωθούν, ενώ εξέφρασαν την ανάγκη ελέγχων δηλώνοντας, ωστόσο, ικανοποίηση για την αστυνόμευση των περιοχών, όπως του Κάβου, στην Κέρκυρα και του Λαγανά, στη Ζακύνθου, όπου εμφανίζονται, κυρίως, έκτροπα.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam