Το “Κανόνι” του Ολλανδικού tour operator … ακούστηκε ως την Κεφαλονιά

Oad Reizen

Oad Reizen

Δεν θα εορτάσουν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δεκάδες Ελληνες ξενοδόχοι οι οποίοι συνεργάζονταν με τον tour operator Oad Reizen, έναν από τους μεγαλύτερους στην ολλανδική αγορά, ο οποίος κήρυξε πτώχευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Oad Reizen με έτος ίδρυσης το 1924 είχε συνεργασία κυρίως με μικρά ξενοδοχεία σε περιοχές όπως στην Κρήτη, στην Κω, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά κ.α.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κω Μ. Χατζημιχαήλ αναφέρει στην Καθημερινή ότι οι ανεξόφλητες οφειλές της εταιρείας προς, περίπου, 55 ξενοδόχους του νησιού κυμαίνονται ανά περίπτωση από 5.000 έως 40.000 ευρώ.

Επίσης, προσθέτει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι οφειλές είχαν εξοφληθεί έως και τον Ιούνιο. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Ν. Χαλκιαδάκης επισημαίνει ότι η εταιρεία διακινούσε έως 5.000 άτομα σε περίπου 40 κυρίως μικρά καταλύματα στην Κρήτη και είχε καλύψει πληρωμές του σε αρκετά έως τον Ιούλιο. Η Oad Reizen που διακινούσε τουρίστες και σε Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, ενώ πέρυσι είχε απολύσει πάνω από 150 άτομα.

email
Πηγή άρθρου: thebest.gr